To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Wilk w owczej skorze

Anonymous - 11-07-2010, 22:47
Temat postu: Wilk w owczej skorze
Ten tytul powyzej nie jest bez kozery ale o tym pozniej,

Auto nie bylo latwo kupic ale wkoncu sie udalo, po pierwsze ograniczala nas cena, po drugie 4D, a po trzecie przeszlosc aut, czyli wiekszosc ktorych ogladalem byly zgniotami np. jeden mial na dachu 2,5mm szpachli :-)

Co do samego auta: jest to Golf V GTI 2006r z przebiegiem 82tys, kupiony od pierwszego wlasciciela ktory kupil te auto w polskim salonie i to wlasnie przesadzilo o zakupie tego samochodu, choc jak to bywa z autami z polski jest dosc ubogie jak na gti tj. brak ksenonow, climatronica, skory.

Golfa kupilismy uszkodzonego mechanicznie tzn. z uszkodzonym czujnikiem przy turbinie, chcielismy to od razu naprawic na miejscu w Poznaniu ale takiego czujnika nie bylo na miejscu wiec jeszcze udalo sie zbic z ceny na to konto.

Wracajac do tematu tego topicu i powiem to zupelnie bezstronnie, dawno nie jezdzilem tak przyjemnym autem, spodziewalem sie po piatce ze moze byc ciekawie ale po przejechaniu kilkuset kilometrow bylem poprostu zauroczony tym samochodem,
Uwiezcie mi, jadac pomimo uszkodzonego czujnika przy turbo i moca jaka sie to auto obecnie wykazuje (pewnie gdzies ok 150KM - bo czujnik nie jest zupelenie uszkodzony tylko daje zle dane do turbo, a te sobie dmucha lekka bryza), banan nie schodzil mi z twarzy, dawno jazda nie dawala mi tylu fun'u, prowadzenie - super, zawieszenie - super, fotele - super, tylko mocy brakowalo :)

Ponizej wstawiam fotki, Golf brudny i zakurzony bo prosto z Poznania polecielismy na mazury odreagowac i opic zakup :)

Marcin-Krak - 11-07-2010, 23:22

Już myślałem, że kupiłeś jakiegoś young timera w postaci Golfa I, a tu V, jak V, choć może i faktycznie silniki i zawieszenie są si :mrgreen:
Niech się sprawuje :)

rosomak1983 - 11-07-2010, 23:28

arturro, ale to ma w mocy normalnie i jaki naped
Mario - 11-07-2010, 23:45

Bardzo ładny samochód :twisted: V coś pięknego, dość niepozorny, ale ... :)
pozdrawiam i może więcej zdjęć zamieścisz ? :)

robertdg - 11-07-2010, 23:47

No moje Gratulacje, teraz musisz uwolnić te dwiesta kucyków :P
Anonymous - 11-07-2010, 23:48

rosomak1983 napisał/a:
arturro, ale to ma w mocy normalnie i jaki naped

Naped FWD
Silnik 2.0T FSI, 200KM, 280Nm

Marcin-Krak napisał/a:
Już myślałem, że kupiłeś jakiegoś young timera w postaci Golfa I...

ogladajac V w jakim potrafia byc stanie nie potrafilbym sobie wyobrazic jak moglaby wygladac I :)

Matejko - 11-07-2010, 23:57

no to fajno ze w koncu udalo sie cos znalezc, szkoda ze nie dales znac bym do konina na autostrade podjechal ;)
oby sie sprawowal :D

Anonymous - 11-07-2010, 23:58

MaRIo_ napisał/a:
... i może więcej zdjęć zamieścisz ? :)

jak dojdzemy do ladu i skladu z tym autem bo wlasciciel byl raczej "flejtuchowaty" i za bardzo nie przywiazywal wagi do czystosci i jakosci.
mam tylko jedna fote od niego, wnetrza:

jak sie go posprzata i wypoleruje wrzuce wiecej wlasnych fotek.

Matejko napisał/a:
no to fajno ze w koncu udalo sie cos znalezc, szkoda ze nie dales znac bym do konina na autostrade podjechal ;)
oby sie sprawowal :D

wlasnie z tym autem wszystko wychodzilo w ostatniej chwili i do konca nie bylismy pewni czy go kupimy (glownie ze wzgledu na negocjacje cenowe), a ze mielismy 520km do poznania, a potem 670km na mazury, wszystko robilismy w ekspresowym tempie.
doszlo do tego jeszcze nieplanowane 1,5h w ASO VW i sam wiesz ze czasu bylo bardzo malo :) , a i tak o 19 juz sie chlodzilem w jeziorku :D

Rafal_Szczecin - 12-07-2010, 00:17

ile to wazy ?
bo objechalem takiego galem i teraz pytanie czy kierownik byl lipny czy to mala ciezarowka :)
a tak po za tym, to super samochod :) zwlaszcza kierownica zagnieciona u dolu

Anonymous - 12-07-2010, 08:14

Rafal_Szczecin napisał/a:
ile to wazy ?

wazy toto 1336 kg, a osiagi ma:
prędkość maksymalna: 235 km/h
przyspieszenie do 100 km/h: 7.2 s

Rafal_Szczecin napisał/a:
bo objechalem takiego galem i teraz pytanie czy kierownik byl lipny czy to mala ciezarowka

nie wiem jakimi osiagami legitymuje sie twoj gal ale tez jest sporo golfow GTI fake'ow, tzn. ktos zalozy zderzaki, progi i felgi od GTI, a pod maska 1,9TDI :)

rosomak1983 - 12-07-2010, 12:20

arturro, motor fajny szkoda ze nie 4x4 bo chyba byłe z AWD :P
Pozatym srodek bardzo ładny.

Anonymous - 12-07-2010, 12:46

wlasnie nie do konca wiem czy byly golfy v gti 4motion bo nigdy sie z takim nie spotkalem i nie widzialem ale teoretycznie powinny byc.
Anonymous - 12-07-2010, 13:12

Oj Panowie,macie internet ,a nie potraficie z niego korzystać :D
http://www.autocentrum.pl...gen/golf/v.html

Anonymous - 12-07-2010, 13:49

czyli nie bylo :)

edit:

tak naprawde dopiero teraz zaczelem sie interesowac tym samochodem bardziej dokladnie bo w sumie auto kupil moj brat (jak narazie przy mojej pomocy :wink: ) ale jak sie tym przejechalem wiedzialem ze moim nastepnym autem napewno bedzie "hot hatch" :)
znalazlem tez wlasnie test GTI w top gear i dowiedzialem sie ze ratuje ziemie kupujac takie auto :) :D a golf gti przez nich byl wybrany autem roku 2004.
http://www.youtube.com/watch?v=7c0NzOWb23w

Anonymous - 12-07-2010, 13:55

r32 z haldexem jak cos mocniejszego...