To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [E5x 92-96] Galant 2,0 Leszno 1993 Pierwszy samochód

kosior - 12-07-2010, 16:43
Temat postu: [E5x 92-96] Galant 2,0 Leszno 1993 Pierwszy samochód
Na wstępie chciałem się przywitać gdyż jest to pierwszy posta na tym forum :D

Wiec dotychczas jeździłem samochodem taty Audi A6 2,8l V6 ale wyjechał on do Holandii wiec pozostałem bez samochodu więc pomyślałem sobie że najwyższa pora kupić sobie własny :>

Najbardziej odpowiadał by mi galant.
Na oku mam kilka i prosił bym o pomoc w wybraniu (chciałbym żeby jako to mój pierwszy samochód nie wydać na niego dużej sumy pieniędzy myślę że na start tak do 5000zł oraz aby był to diesel ew. benzyna +LPG)

Mitsubishi Galant SEKWENCJA+Full WYP+HAK BDBsTAN

Kod:
Cena (brutto):

4 499 PLN / 1 105 EUR
Finanse:

OtoKredyt: miesięczna rata na to auto już od 107 zł + OC Gratis
Kalkulator OC AC 12 firm - porównaj i kup tanio online lub przez telefon
Kategoria:

Sedan / Limuzyna
Informacje:

Wersja: V, Rok produkcji: 1993, Skrzynia biegów: manualna, Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna+LPG, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Niemcy, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:

bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:

Wyposażenie:

*ABS
*Wspomaganie
*Centralny zamek sterowany pilotem
*Autoalarm
*SRS Airbag
*4 el. Szyby wszystkie w pełni działające
*El. Lusterka
*Podgrzewane lusterka
*El. Sterowany szyberdach
*Elektroniczne Spryskiwacze reflektorów
*Podgrzewana szyba
*Kontrolka przypominająca o zapaleniu świateł – nie zgaśnie dopóki się nie wlaczy swiatel
*Podłokietnik kierowcy
*Dzielona tylna kanapa
*Światła przeciwmgielne (przód i tył)
*Po otworzeniu drzwi przez 10 sekund podświetlana stacyjka. (bardzo przydatne w nocy) *Jeżeli włożymy kluczyk zgaśnie szybciej.
*Chromowane spryskiwacze przedniej szyby, gdy uruchomimy pilotem autoalarm będą migały na niebiesko
*Ponadto chromowany grill
*Oryginalne radio z rds
*Przycisk pozwalający zablokować kierowcy sterowanie szybami osobom siedzącym z tyłu
*Wlew gazu umieszczony jest w bezpiecznym miejscu pod klapką zamykaną na centralny zamek obok wlewu benzyny. Dzięki temu nie ulegnie żadnemu zniszczeniu złośliwych ludzi, a także ze względu na to iż jest schowany, nie szpeci wyglądu samochodu.
*Hak zdejmowany. Montaż i demontaż haka zajmuje zaledwie pół minuty. Wkłada się go i zabezpiecza blokadą.

Witam. Przedmiotem sprzedaży jest Mitsubishi Galant z silnikiem DOHC 2.0 16v. Samochód został sprowadzony z Niemiec pod koniec 2007 roku. W tym też czasie został zarejestrowany, oraz założona została sekwencyjna instalacja gazowa. WAŻNY PRZEGLĄD JESZCZE PÓŁ ROKU, WAŻNE UBEZPIEFCZENIE OC TAKŻE JESZCZE PÓŁ ROKU. Samochód spisuje się bardzo dobrze. Nie wymga żadnego wkładu finansowego. Wsiadać i jechać. Auto jest bardzo bogato wyposażone. W zawieszeniu nic nie szumi itd.. Silnik pracuje idealnie, zarówno na gazie jak i benzynie. Warto podkreślić, że podczas jazdy na gazie nie ma spadku mocy. Jest bardzo żywy i dynamiczny, bardzo szybko przyspiesza. Samochód jest oszczędny gdyż średnio w cyklu mieszanym pali on 9 l. gazu. Na trasie jeszcze mniej. Silnik 2.0 16v daje się we znaki samochód doskonale pracuje zarówno na wysokich, jak i niskich obrotach. Podczas jazdy praktycznie nie słychać pracy silnika. Nie ma śladów korozji itp. Środek w stanie idealnym. W samochodzie nie było palone, z resztą co widać na pierwszy rzut oka, jak tylko się wsiądzie. Tapicerka i fotele w bardzo dobrym stanie. Wszystko sprawne! Posiada oryginalny Hak doczepiany. Zapraszam do oglądniania.

lub

Mitsubishi Galant

Kod:
Cena (brutto):

2 900 PLN / 710 EUR (do negocjacji)
Finanse:

OtoKredyt: miesięczna rata na to auto już od 69 zł + OC Gratis
Kategoria:

Sedan / Limuzyna
Informacje:

Wersja: V, Rok produkcji: 1993, Data rejestracji: 05/1993, Przegląd: 02/2011, Ubezpieczenie: 12/2010, 163 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1998 cm3, olej napędowy (diesel), granatowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Kraj pochodzenia: Polska, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:

el. szyby, el. lusterka, szyberdach, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel
Opis pojazdu:

Pierwszy właściciel, niski przebieg, ekonomiczny silnik (DIESEL), pełna opcja (m.in. klimatyzacja, elekrtrycznie otwierany dach, dzielone i składane siedzenie tylnie). Auto regularnie serwisowane, OC ważne do 12.2010, przegląd do 02.2011, opony w dobrym stanie. Bezpieczny, wygodny samochód, duży bagażnik, pełna dokumentacja przeglądów i napraw. Do lekkich poprawek blacharskich i lakierniczych, do wymiany uszczelka pod głowicą.

Zapraszam do obejrzenia samochodu w Katowicach. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.

taki dwa znalazłem na allegro.
Jeśli ktoś mógłby mi doradzić który tych dwóch byłby lepszy ewentualnie czy czekać na jakąś lepszą okazję albo kupić całkiem coś innego jak na początek.
Tylko jedna rzecz chce samochód który jest długi bo jestem przyzwyczajony jeździć takimi i dobrze się w nich czuje .
Z góry dziękuje za pomoc w dokonaniu wyboru :>

Wszyc - 12-07-2010, 17:24

Tego diesla odpuść to trup i raczej nie szukaj Galanta 7 generacji w tym przedziale cenowym co ten diesel do tego nie wierze w ten przebieg mój jest 93 prawie nie jeździł zakupiony dopiero w 95 roku 4 lata prawie stał i ma 220tyś km, nie ma niskiego przebiegu na pewno ,diesel wcale aż tak nie jest ekonomiczny nie jest to pełna opcja jedyne co obstawiam że jest prawdą to to że ma uszczelkę pod głowicą do wymiany
mc - 12-07-2010, 23:02

O tym pierwszym już tu było Galant , może coś ci to pomoże. Pierwszy ładnie wygląda (ze zdjęć) a drugiego bym sobie odpuścił. Uszczelka do wymiany i cholera wie co jeszcze.
kosior - 13-07-2010, 11:18

Hmm a może jeszcze coś takiego ?

Mitsubishi Galant 1,8 GLSI

Kod:
Cena (brutto):

4 499 PLN / 1 101 EUR (do negocjacji)
Finanse:

OtoKredyt: miesięczna rata na to auto już od 107 zł + OC Gratis
Kategoria:

Sedan / Limuzyna
Informacje:

Wersja: V, Rok produkcji: 1996, Przegląd: 10/2010, Ubezpieczenie: 06/2011, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 115 KM (85 kW), Pojemność skokowa: 1834 cm3, benzyna+LPG, bordowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Opis pojazdu:

SPRAWNY TECHNICZNIE WYMIENIONE NOWE SWIECE OLEJ REDUKTOR OD INSTALACJI GAZOWEJ JEZDZI NA BEZYNIE I NA GAZIE NOWE SWORZNIE

Co o nim sądzicie ?
Czy któryś z nich będzie się nadawał na samochód dla mnie ?
Chodzi mi o samochód którym pojeżdżę z rok bez dużego wkładu sprzedam go i kupie coś lepszego :>