To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - [2.5] KLEKOTANIE PO ODPALENIU NA LUZIE

metall666 - 12-07-2010, 18:19
Temat postu: [2.5] KLEKOTANIE PO ODPALENIU NA LUZIE
Witam, dzisiaj odpaliłem pajero na luzie bez sprzęgła, i usłyszałem dziwny klekot jakby ze skrzyni albo ze sprzęgła. Klekot znika gdy nacisnę sprzęgło lub dodam gazu. Mechanicy powiedzieli mi że to może być łożysko-wyrobione sprężyny, brak oleju w skrzyniach lub dwumasa(nie wiem co to jest w ogóle).

Proszę was pomóżcie, może ktoś z was miał ten problem, i czy to będzie ta dwumasa bo podobno 4,5 kafla wymiana tego.

Z góry dzięki za pomoc.

zbyszekm2 - 12-07-2010, 19:29
Temat postu: Re: [2.5] KLEKOTANIE PO ODPALENIU NA LUZIE
metall666 napisał/a:
Witam, dzisiaj odpaliłem pajero na luzie bez sprzęgła, i usłyszałem dziwny klekot jakby ze skrzyni albo ze sprzęgła. Klekot znika gdy nacisnę sprzęgło lub dodam gazu. Mechanicy powiedzieli mi że to może być łożysko-wyrobione sprężyny, brak oleju w skrzyniach lub dwumasa(nie wiem co to jest w ogóle).

Proszę was pomóżcie, może ktoś z was miał ten problem, i czy to będzie ta dwumasa bo podobno 4,5 kafla wymiana tego.

Z góry dzięki za pomoc.

sport nie ma dwumasy. sprawdź poziom i jakość oleju.
Może to być mały stan oleju, łożysko sprzęgłowe lub, jakieś łożysko w skrzyni.

Heilsberg - 13-07-2010, 01:47

Jak jesteś z Warmia to podskocz do mnie. Podejrzewam, ze to bociani klekot czyli dolegliwość wszystkich Mitsu 4x4. Nikt nie wie co to ale wszystkie jeżdżą. Ewenement - wszystko ciche gdy wciśnięte sprzęgło. odwrotnie niż powinno, bo sprzęgło odzywa się nie wciśnięte. A poza tym byś się przywitał może?
metall666 - 13-07-2010, 10:13

Dzięki za informacje, już myślałem że to będzie grubsza inwestycja, olej w skrzyni wymienię i do sprzęgła zajrzę.

Sorki że się nie przywitałem, tak więc SIEMA :D