To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Eli by ślimak

limak188 - 12-07-2010, 20:22
Temat postu: Eli by ślimak
Witam.
Jestem tu już troszeczkę na forum. Ale jakoś nie było czasu by się przedstawić.
Od ponad 2 lat jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi COLT z 1995 roku w najuboższej wersji ELi.
Aktualnie misiek prezentuje się tak :

.
Tak się prezentuje na zewnątrz.
Wnętrze :

2Fast4U - 13-07-2010, 20:14

No w końcu chłopie, tyle zrobiłeś przy tym autku i dopiero teraz temat założyłeś, ale lepiej późno niż wcale ;)

Opisz co się działo z Colcikiem zanim zaczął tak wyglądać :)

limak188 - 15-07-2010, 07:38

2Fast4U napisał/a:
No w końcu chłopie, tyle zrobiłeś przy tym autku i dopiero teraz temat założyłeś, ale lepiej późno niż wcale ;)

Opisz co się działo z Colcikiem zanim zaczął tak wyglądać :)

Colciak już dość długo ma to założone na coltmani jest na bieżąco.
Co do opisywania co się z nim działo długo by pisać. W każdym bądź razie na razie prace stoją w miejscu. Ale jak tylko coś się zmieni to będą informacje na bieżąco.

Andrew - 15-07-2010, 07:47

Fajny colciak, prawie taki jak mój :D
limak188 - 15-07-2010, 11:51

Mój też miał kiedyś czarne zderzaki ;)
limak188 - 15-07-2010, 12:33

A to praca z dzisiejszego dnia.

I tak o to wziąłem się w końcu za wymianę siedzeń. Zamontowałem w końcu siedzenia od tresorex.
A wygląda to tak :

No i niestety nie wszystko poszło tak jak powinno. Mianowicie siedzisko z tyłu musiało zostać od wersji ELi. Bo miało inne mocowania a wiercić nie zamierzałem. Więc tył wygląda tak :

Wiem może trochę śmiesznie ale na pewno jest większy porządek niż był przy wersji z ELi.
Tera kolej na przód przed wymianą :

A tak już po wymianie :

Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony z efektu końcowego.
Przede wszystkim jest wygodniej ;-)

mkm - 15-07-2010, 18:36

limak188 napisał/a:
Mianowicie siedzisko z tyłu musiało zostać od wersji ELi. Bo miało inne mocowania a wiercić nie zamierzałem.

Nie dalo sie przełozyc mocowan? Czy roznice sa wieksze?

limak188 - 16-07-2010, 15:42

mkm napisał/a:
limak188 napisał/a:
Mianowicie siedzisko z tyłu musiało zostać od wersji ELi. Bo miało inne mocowania a wiercić nie zamierzałem.

Nie dalo sie przełozyc mocowan? Czy roznice sa wieksze?

Niestety różnice są dużo większe. Po pierwsze w ELi kanapa jest łączona nie jest podzielona, druga sprawa w ELi jest montowana na zatrzaski a nie jest przykręcana na śruby. Rozczarowałem się troszeczkę. Ale i tak wygląda lepiej niż do tej pory. W każdym bądź razie pasy mi z tyłu po kanapie nie latają bo są ładnie schowane.

limak188 - 17-08-2010, 17:48

A tu kilka fotek po czyszczeniu

emzet - 17-08-2010, 19:33

Autko nabrało wigoru z cyborgowym body kitem :) Bardzo ładnie :wink: , chociaż po mojemu to te felgi nie pasują...
limak188 - 17-08-2010, 22:00

emzet napisał/a:
Autko nabrało wigoru z cyborgowym body kitem :) Bardzo ładnie :wink: , chociaż po mojemu to te felgi nie pasują...

Już nie jedna osoba mi mówi na temat felg
Ale co ja zrobię że takie mi się podobają. Druga sprawa nie chcę że tak powiem zakładać tego samego co mają inni. Felgi pięcioramienne nie bawią mnie. A jak już mi się podoba fela to trzeba zabulić. A na to mnie na razie nie stać.
Jak to mówią "robię" colta z pomysłem już wcześniej obmyślanym (co z tego że full niepowodzeń i po górkę). W każdym bądź razie mina osób na ulicy bezcenna i to jest najpiękniejsze dla mnie.

limak188 - 09-05-2011, 09:37

No więc pasowało by zrobić aktualizację bo trochę się po zmieniało.
Zacznijmy od początku:
1. Wleciało zawieszenie amortyzatory KYB i spręzyny H&R obnizające -30mm
Zdjęcia niestety gdzieś mi się zapodziało,
2. Dwie nowiutkie rozpórki CUSCO przód tył :D :D

3. I na sam koniec felgi zmieniły kolor :D

To na razie tyle z nowości.

pitbu77 - 09-05-2011, 10:05

Jak to w końcu jest? Wersja ELi a tablice masz ESI... :lol:
limak188 - 09-05-2011, 10:15

pitbu77 napisał/a:
Jak to w końcu jest? Wersja ELi a tablice masz ESI... :lol:

A bo to taka mała zmyła ;) No eli niestety, albo stetety ?? Sam nie wiem mimo że tylko 1.3 frajda z jazdy nie do opisania. A że z łódzkiego to ESI ;)

mystek - 09-05-2011, 11:01

Skąd wyrwałeś te rozpórki? :)