To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] lusterko kierowcy

zbysiu5447 - 12-07-2010, 20:35
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] lusterko kierowcy
Kto poradzi co z tym,zrobić lub czego to jest wina ;wkładu lusterka czy regulacji.Ustawiając lusterko góra dół chodzi w dobrych zkresach, ale na boki nie bo za dużo widzę karoserii cari,i nie idzie,dalej na jezdnie. Po połżeniu wkładu w obudowie widać jakby to było maksimum położenia wkładu. Czy ktoś z kolegów miał taki przypadek ? Proszę o rady w tej kwesti!
robertdg - 12-07-2010, 20:40

Pewnie ktoś załozył lusterko z angola
zbysiu5447 - 12-07-2010, 22:17

Też tak myślę,możę sa jeszcze inne spostrzeżenia lub uwagi za wszystkie dziękuję.
woxy - 13-07-2010, 09:08

Na 100% z angola.
Wystarczy tylko wymienić podstawę lusterka (ten element za który lusterko jest mocowane do karoserii, ma inny kąt nachylenia) na europejską i gites.

zbysiu5447 - 13-07-2010, 20:45

Muszę to sprawdzić,porównać z innym lusterkiem,cały czas myślałem,że to tylko wkład z angola.
woxy - 15-07-2010, 10:01

Kiedyś kupiłem lusterko (prawe) i okazało się, że jest z anglika.
Działało ok, jednak aby dobrze widzieć w nim, musiałem ustawić tak, że wkład wystawał jakiś 1cm poza obręb obudowy lusterka, czyli w razie deszczu lało by się do środka.
Wyszło na to że podstawa mocowania lusterka tak jest zrobiona, że pochyla całe lustro w górę albo dół, już nie pamiętam dokładnie.
Po przełożeniu podstawy ze starego lusterka wszystko wróciło do normy.

Skoro u Ciebie lewa - prawa jest problem, to może rzeczywiście coś z wkładem, np. wkład włożony w złym położeniu silniczków i przez to dalej już nie chce przesunąć.
Zdjąć wkład trzeba i obczaić, wystarczy mocniej szarpnąć i wyskakuje z zatrzasków.

zbysiu5447 - 15-07-2010, 18:23

Tak jest u mnie wkład od strony kierowcy wychodzi az za obudowę ,bok ałta widać,jak przejdę na stronę pasżera to muszę cofnąć i wtedy wkład jest ok ,czy wystarczy zmienić sam wkład czy czeba całe lusterko, bo rozważałem kupić lustereczko martwy punkt. Co ty myślisz o tym????

[ Dodano: 16-07-2010, 08:20 ]
Przyglądałem się innej carismie i faktycznie inaczej jest wyprofilowana ,różnica jest tylko w podstawie lusterka ,będzi rzeba poszukać na szrotach,bo w Allegro za drogo ,dziękujie za podpowiedzi.