Carisma - Techniczne - Zawór EGR
Carismaniak - 13-07-2010, 08:29 Temat postu: Zawór EGR Witam serdecznie czy ktos mugłby podac mi jakas instrukcje jak zdemontowac wyczyscic i ewentualnie zaslepic zawor egr mam na mysli ta puszke do ktorej dochodzi gumowy wezyk jest ona okopcona przy tych malych dziurkach i nie wiem czy egr jest zatkany czy co a chcialbym sie najpierw cos na ten temat dowiedziec pozniej zrobie zdjecia co i jak wyglada dodam ze jak mialem walniety elektrozawor przestawiacza kata wtrysku to po odpaleniu samochodu jak dalem gazu troche wiecej to z tej puszki mi sie dym wydobywal dzieki z gory
robertdg - 13-07-2010, 09:46
Chcesz go tylko zaślepić, czy całkowicie się pozbyc Bo jeżeli tylko zaślepić, to wystarczy ściagnąć z jego głowki przewodzik od podciśnienia.
Carismaniak - 13-07-2010, 11:06
a co jest lepsze moze w ten sposob a moze uda sie go wyczyscic i zostawic tak jak jest czy lepiej wogole sie pozbyc nie znam sie co bedzie lep[sze
pawelsonx - 13-07-2010, 11:50
w 90 procent przypadkach skutkuje metoda zdjęcia przewodu i go zaślepienia żeby nie zasysał powietrza .
Ale zdarza się ze zawór jest w pozycji otwartej lub lekko uchylonej wtedy trzeba go zdjąć i wyciąć z kawałka blachy podkładkę i włożyć ją między kolektor a zawór wtedy go na stale zaślepisz.
Sylwan - 13-07-2010, 18:52
Jest może jakaś instrukcja na forum jak to zrobić???
plecho1 - 13-07-2010, 19:30
Odkręcić śróbki mocujące i wyjąć zawór, przecież tam nie ma nic skomplikowanego.
Carismaniak - 13-07-2010, 22:27
z gory wielkie dzieki zrobie to jutro i dam znac czy autko sie lepiej sprawia trase bede mial z wawki do radomia wiec bedzie gdzie sprawdzic poooozdrawiam i dziekuje poraz ktorys pawelson i robert
|
|
|