Carisma - Techniczne - zasada działania środkowej lampki wewnętrznej
kozioł - 13-07-2010, 21:32 Temat postu: zasada działania środkowej lampki wewnętrznej Witam
czy ktoś mógłby umieścić zdjęcie jak wygląda środkowa lampka oświetlenia wewnątrz auta.
Mam CARI 96 , i cos stało się z suwakiem który załącza i wyłącza lampkę. Rozkręciłęm i coś się wysypało , jakaś blaszka , spręzynka i kawałek plastiku pękniętego. Nie wiem jak to wyglądało przed rozkręceniem , może udało by mi się to jakoś naprawić.
z góry dzięki za pomoc.
Xiah - 16-07-2010, 12:59
złóż na oko przy podłączonym prądzie, zobacz kiedy sie swieci przy otwartych drzwiach a kiedy nie..... ja mam gorszy problem bo mi sie ten plastik ułamal co spreżynke trzyma w srodku a nigdzie nie moge dostac, wszedzie cala lampke sprzedaja....moze ktos ma taki przełącznik??
kozioł - 16-07-2010, 13:11
no właśnie mi się też ułamał , ale go skleiłem , tylko nie cały , a nie wiem gdzie ta sprężynka ma być , bo powinna chyba przytrzymywać tę blaszke co się przesuwa po stykach. A wogóle do d..py to jest zrobione , chyba kupię używaną lampkę . Albo ustawię na stałe że ma się świecić tylko przy otwartch drzwiach
|
|
|