Lancer Ogólne - Wahacz i sworzeń
kwix21 - 15-07-2010, 08:00 Temat postu: Wahacz i sworzeń mam problemik.duży.
ostatnio zaczęło mi coóś pukać z przodu,postanowiłem wymienić końcówki i sworznie,końcówki bez problemu, ale sworznie to już przypał jakiś. mechanicy zamówili 5 rodzajów i żaden nie pasował.był o jakieś 1-1.5mm za mały, i był luz między wahaczem a sworzniem. powiedzieli mi, że chyba będę musiał wymienić całe wahacze lol. (koszt około 400zł za strone:/) mam lancerka, 94 rok prod. 1.3, 12v. w dowodzie jest że CB1A. może wie ktoś z Was Panowie i Panie czy sworznie w tym modelu są wymienne i czy można je wogóle dostać? niestety koszt wymiany wahaczy jest zbyt duży więc ta opcja odpada. muszę znaleźć coś tańszego. Proszę o pomoc. Ps. sorki jeśłi nie w tym dziale ale pisze to na szybkości bo uciekam do pracy.
Pozdrawiam
robertdg - 15-07-2010, 08:59
Sworzeń jest wymienialny - tzn jest prasowany, jego średnica to coś koło 40mm
Ceny wahaczy jakie widzialem to okolice 400 - 500 zł za komplet (prawy i lewy przedni) Yamato, Nipparts, HB Jakoparts
Dla przykładu tu masz chińczyka http://moto.allegro.pl/it...olt_lancer.html
idas - 15-07-2010, 09:06
Wahacze Yamato są na allegro za ~100zł . Myślę, że za sworzeń+prasowanie zapłacisz podobną stawkę, a przy okazji masz reszte tulei nowych. Ewentualnie używki w dobrym stanie kupisz już za 50zł.
robertdg - 15-07-2010, 09:23
idas napisał/a: | Wahacze Yamato są na allegro za ~100zł | Pokaż, bo ja szukałem i nie znalazłem, a cena w hurtowni bez zniżek to okolice 230zł, idas napisał/a: | Myślę, że za sworzeń+prasowanie zapłacisz podobną stawkę, a przy okazji masz reszte tulei nowych. | Święta racja, o tym zapomniałem napisać
idas - 15-07-2010, 09:29
http://moto.allegro.pl/it...olt_lancer.html
Na tej aukcji wcześniej był podpisany jako yamato, na milion procent. Wiem bo sam szukałem do siebie (pęknięta guma sworznia). Teraz tego opisu nie ma:/
Hehe to ta aukcja co Ty pokazałeś:] I na pewno nie przewidziało mi się, było tak napisane:D
|
|
|