Pajero I - Czyszczenie klimatyzacji
Cytrus - 15-07-2010, 14:55 Temat postu: Czyszczenie klimatyzacji Witam
chciałem odgrzybić i wyczyścić lub wymienić filtry w klimatyzacji ale nie bardzo wiem gdzie one są. W dokumentacji którą pościągałem ze stron nie mogę się tego doszukać. Może ktoś z was czyścił w swoim Pajero klimę i wie gdzie są te filtry i skraplacze .
stegano - 15-07-2010, 15:54
Z tego co sie orjetuje to nie ma filtra klimatyzacji
Cytrus - 16-07-2010, 11:06
ale jakiś wymiennik ciepła musi być , to chociaż go wyczyszczę skoro filtrów żadnych nie ma
stegano - 16-07-2010, 11:10
W pajero II jest schowany pod kokpitem za schowkiem po stronie pasazera
Cytrus - 16-07-2010, 11:30
a to zerknę tam dziś. Dzięki z pomoc
5eba - 16-07-2010, 18:07
stegano napisał/a: | W pajero II jest schowany pod kokpitem za schowkiem po stronie pasazera |
Mozesz rozwinac wypowiedz?? Schowek trzeba zdemontowac czy jak by sie dobrac do niego??
stegano - 16-07-2010, 18:10
Tak, sa takie dwa klipsy ktore lekko wychodza.
Upss... Tam jest dmuchawa a na niej gabka (filter?)
jawaldek - 16-07-2010, 20:45
stegano napisał/a: | Upss... Tam jest dmuchawa a na niej gabka (filter?) | faktycznie jest gąbka ale czy to "filter" Zajrzałem tam->> tylko jak tę gąbkę wyjąć może to tylko uszczelnienie lub wyciszenie nawiewu lub do wyłapywania czegoś grubszego z zewnątrz ??? Tak czy inaczej warto chyba potraktować jakimś szuwaksem czyszcząco/odkażającym do klimy.
Cytrus - 19-07-2010, 09:54
Po zdjęciu schowka jest czarno szara skrzyneczka ( prawdopodobnie tam jest wymiennik ) próbowałem ją rozłożyć zdejmując metalowe klamry ale jeszcze gdzieś są zatrzaski na razie ich nie wyczaiłem, co do wentylatora w białej obudowie to gąbeczka robi jako filtr powietrza zewnętrznego bo przy pozycji zamkniętego obiegu odcina dostęp z zewnątrz dając pełny przepływ wewnętrzny ( nie filtrowany ). Może za wymiennikiem jest jakaś gąbeczka na połączeniu z wentylatorem ale tam jeszcze nie dotarłem.
|
|
|