To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Dziwny objaw Check Engine i pytanie o żarówki....

Szary - 16-07-2010, 01:10
Temat postu: Dziwny objaw Check Engine i pytanie o żarówki....
Witam Serdecznie Wszystkich :)

Mam 2 problemy związane z moją Cari...

1. Pewnego dnia jak jechałem przez miasto zapalił mi się check, po podłączeniu miska pod kompa nie bylo żadnego błędu, check został wykasowany. Minął dzień czasu i znowu to samo, po ponownym skasowaniu checka na następny dzień zrobiło się to samo. Co to może powodować, że komputer nie pokazuję błędu a check się zapala?

2. Mam zamiar wymienić żarówki te, które podświetlają duży wyświetlacz środkowej konsoli. Na forum znalazłem tylko artykuł o wymianie żarówki od włącznika awaryjnych i pisało, żeby zdemontować radio, potem półkę itd.. A mnie zastanawia to czy też muszę tak zrobić, czy po prostu ten daszek da się podważyć i wtedy się do tego dobrać bez rozbebeszania wszystkiego? Niby jest tam linia świadcząca o tym jak by się dało go podważyć.

Cari GDI po lifcie

Pozdrawiam i liczę na cenne wskazówki :)

herflik95 - 16-07-2010, 07:15

tu znajdziesz odpowiedz na 2 pytanie: http://forum.mitsumaniaki...itlenie+zegarka
Budrys - 16-07-2010, 07:57

Do pierwszego pytania: Może zapala Ci się kontrolka od niskiego stany płynu do spryskiwaczy jest tuż obok check, albo coś z komputerem, że nie może odczytać/ połączyć się.
Szary - 16-07-2010, 10:09

herflik95 wielkie dzięki za odpowiedz :D

To na pewno nie jest kontrolka zbyt niskiego stanu płynu spryskiwaczy tak miałem w mojej pierwszej Cari z przed liftu :P a tutaj zapala się na 100% check, dodam,ze komputer dobrze się połączył tylko, że nie był to ten z ASO Mitsubishi, może dlatego nie wykryło błędu? Błąd chyba musi być skoro po skasowaniu checka na drugi dzień znowu się zapala...

Pozdrawiam :)