To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.9DI-D] Prośba o pomoc przy zakupie auta

pawel_188 - 17-07-2010, 18:53
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Prośba o pomoc przy zakupie auta
Witam
Jestem nowy na forum, i w temacie carisma powiem szczerze jestem troszeczke zielony, ale myśle że się to zmieni.

Otóż chcę kupić carisme z slinikiem 1,9 DID i prosiłbym was o kilka przydatnych rad, na jakie szczegóły zwracać uwagę?

Narazie na otomoto znalazłem jedno auto w moich okolicach które bym zobaczył
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C14069155

Na zdjęciu widać że cos jest z maską nie tak, czekam na wasze sugestie

I czy przebieg 240 tys, jak na to auto to dużo??

lypstek - 17-07-2010, 19:51

Witaj

ja dopiero kupiłem - ale trochę ich oglądałem, więc jestem na bieząco :)

jak spojrzałem pierwszy raz - pomyslałem od razu że coś za tania ... - nikt tak tanio dobrego DIDa z 2002 nie odda :)
pierwszy raz widzę taką cenę ??? za ten rocznik ... nie wiem nawet czy ten przebieg i to że ktoś mało dbał usprawiedliwia niską cenę ...
- pytanie gdzie jest haczyk ? bo nie wierzę że nie ma ...
- albo coś jest nie tak albo się szykuje ...
- z tyłu lewy błotnik wgnieciony
- ciekawi mnie jak wyglądają siedzenia pod pokrowcami ?

PS: szkoda że padającej dwumasy nie widać od razu na zdjęciach ;-)

Faraday - 17-07-2010, 19:52

pawel_188 napisał/a:
I czy przebieg 240 tys, jak na to auto to dużo??

Być może sporo, ale przynajmniej można liczyć na to, że przebieg jest "prawdopodobnie" oryginalny :mrgreen:

Złodzieje ukradły radio! :twisted:

To auto nie może mieć takich pokrowców na siedzeniach ze względu na boczne poduszki w fotelach - trzeba sprawdzić czy nie poniszczone.
Poza tym wygląda trochę jakby tył mocno przysiadł.. a nie powinien, bo w bagażniku tylko kółka.

robertdg - 17-07-2010, 20:25

Przód cos bardzo wysoko stoi, albo tył bardzo nisko, ewentualnie stoi na nierownym podłożu, bądź sprężyny proszą się o wymiane, z prawej strony z przodu jakieś niedopasowanie maski do błotnika i atrapki, zagniecenie na tylnym prawym boku.
pawel_188 - 18-07-2010, 15:54

Dzieki za tak szeroki odzew :D Byłem obejrzałem, niestety zawieszenie jest do zrobienia i nie wiadomo co jeszcze, bo zbytnio już sie jej nie przyglądałem...

Znalazłem jeszcze dwa modele, jutro jadę na oględziny..
http://otomoto.pl/mitsubi...-C13967228.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C12826523.html

Niestety stoją w komisach, ale może auta od handlarzy nie sa takie złe :p okaże się jutro

Czekam na wasze dalsze sugestie co do tych dwóch modeli

Pozdrawiam

zruk - 19-07-2010, 12:03

pierwszej brakuje z tyłu oznaczeń d-id i carisma
ramzeslew - 20-07-2010, 19:03

Są to też tak naprawdę 2 różne modele, pierwszy samochód już po liftingu z nowym silnikiem i skrzynią a druga Carisma jeszcze ze starym silnikiem z I generacji, który tak naprawdę po załadowaniu 4 osób i z włączoną klimą jest bardzo mulisty, a poza tym cena jak za ten rocznik jest raczej bardzo wysoka, pzdr
pawel_188 - 20-07-2010, 22:18

byłem zobaczyłem... i powiem tak ten drugi to istna porażka, nie polecam nikomu...

ale ten pierwszy to już coś, wnetrze jak nowe karoseria prawie też i sprzedawca konkretny... ta pierwsza ma do zrobienia jeden przegub i tak: maska w rogu delikatnie malowana i szyba przenia wymieniona, i w tych miejscach co ma pisać carisma i did, też malowane... a pozatym silnik igła