To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - wentylator nawiewu powietrza do kabiny

Anonymous - 07-10-2006, 19:43
Temat postu: wentylator nawiewu powietrza do kabiny
Mam pytanko dotyczące wentylatora nawiewu powietrza do kabiny.
Problem jest taki wentylator nie reaguje na przyciski, a jeśli zaczyna działać to po 20 sekundach. 5 minutach a nieraz jeszcze później.
Co możę się dziać. :evil:

Anonymous - 14-10-2006, 21:42

rozumiem, że nie reaguje na to pokrętełko z siłą nawiewu, u mnie zaśniedziała była ta scieżka po której cjodzie taka blaszka, trza tozkręcić niestety konsole i przeczyścić, a jesli jeszcze nie jast taki syf to poruszaj szybko w lewo i prawo jednocześnie dniezbyt silnie pociągając i orzyciskając to pokrętło, u mnie pomogło, a u kolesia nie.
luk_szc - 14-10-2006, 22:45

Arturo by się określił ,że to przyciski od klimatronika :)
Chooper - 15-10-2006, 09:54

nooo ma wersję LS, czyli climatronic praktycznie pewny.

JKa bym sprawdził na początek, czy cś nie jest z klawiaturą, a jak ok, to okabowanie do silnika nawiewu i wtyk przy silniku,być może coś się jużdzieje z silnikiem, choć szczerze wątpię...

Anonymous - 15-10-2006, 20:19

Dzięki za podpowiedzi :D
Udało mi się zlokalizować usterkę :mrgreen:
Po podpowiedzi pracownika serwisu Mitcar. Jak się okazało jest sobie taki przekaźnik, który odpowiada za nawiew w climatroniku, znajduje się w "super" miejscu a mianowicie nad bezpiecznikami w środku samochodu. Dostęp do niego zajmuje godzinkę, trzeba odkręcić osłonę pod kierownicą i zdjąć czałe gniazdo z bezpiecznikami (szlak mnie trafiał jak to demontowałem i montowałem). Pozdrawiam :mrgreen: