To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Otwieranie auta przy pomocy kluczyka

marmach - 18-07-2010, 22:43
Temat postu: Otwieranie auta przy pomocy kluczyka
Normalnie otwieram/zamykam auto zdalnie, za pomocą przycisku UNLOCK/LOCK na kluczyku. Wszystko działa OK. Wczoraj dla hecy chciałem otworzyć "ręcznie" za pomocą kluczyka i okazało się, że otwiera/zamyka to tylko drzwi kierowcy.
W instrukcji obsługi w rozdziale 1-31 napisane jest, że "użycie kluczyka w drzwiach kierowcy otwiera wszystkie drzwi". U mnie się tak nie dzieje. Ale chwilę wcześniej napisane jest, że dotyczy to "typu 2 (oprócz pojazdów wyposażonych w przełącznik zamka centralnego)".
U siebie taki przełącznik koło blokady otwierania szyb widzę, ale nie jestem pewien, czy to, że z kluczyka nie otwiera wszystkich drzwi, tylko te kierowcy to normalne, czy nie. Wie ktoś? Jak jest u Was? Przypominam, że zdalne otwieranie działa normalnie.

jaca71 - 18-07-2010, 22:57

Tak jak w instrukcji ;) Masz przycisk koło szyb lock/unlock to kluczykiem otwierasz tylko drzwi kierowcy. TTTM :P
Drive4Fun - 14-08-2010, 19:49

Nie korzystam z kluczyka. Przy zamykaniu wciskam jedynie przycisk obok klamki, od strony kierowcy. Przy otwieraniu nie muszę szukać klucza po kieszeniach. Bardzo przydatny "myk" :rolleyes: 8) , szczególnie jeśli coś się niesie do samochodu i ręce zajęte.

To jest coś takiego:

Uploaded with ImageShack.us