Space Star Techniczne - [MSS GDI] [ELEKTRYKA/AUDIO] Instalacja elektryczna do radia
mls - 19-07-2010, 20:54 Temat postu: [MSS GDI] [ELEKTRYKA/AUDIO] Instalacja elektryczna do radia Witajcie,
któryś z poprzednich właścicieli pozbawił obecnie mojego MSS głośników, i to w sposób dość brutalny - ucinając kable. Jak problematyczne może być pociągnięcie owych kabli na nowo? Czy możecie również polecić kogoś z woj. mazowieckiego, kto podjąłby się takiego zadania, wraz z montażem głośników?
Ogólnie, z autka jestem bardzo zadowolony, ale obraz całości psują takie detale które dopiero po czasie wychodzą, jak choćby owa kwestia głośników (choć ostatni właściciel zapewniał, że instalacja jest OK), robionego nadkola (o którym też nie wspomniał, a widać jak na dłoni), etc.
Za niecały miesiąc czeka mnie długa podróż, a jeszcze tyle do zrobienia jest...
maniek137 - 24-07-2010, 20:28 Temat postu: Re: [ELEKTRYKA/AUDIO] Instalacja elektryczna do radia
mls napisał/a: | Witajcie,
któryś z poprzednich właścicieli pozbawił obecnie mojego MSS głośników, i to w sposób dość brutalny - ucinając kable. Jak problematyczne może być pociągnięcie owych kabli na nowo? Czy możecie również polecić kogoś z woj. mazowieckiego, kto podjąłby się takiego zadania, wraz z montażem głośników?
Ogólnie, z autka jestem bardzo zadowolony, ale obraz całości psują takie detale które dopiero po czasie wychodzą, jak choćby owa kwestia głośników (choć ostatni właściciel zapewniał, że instalacja jest OK), robionego nadkola (o którym też nie wspomniał, a widać jak na dłoni), etc.
Za niecały miesiąc czeka mnie długa podróż, a jeszcze tyle do zrobienia jest... |
witam kable sa wyciete w drzwiach, bo mozna zesztukowac i podłaczy do głosnika jezeli chodzi o głosniki to sa do kupienia dystanse i nanich montuje sie głosniki zobacz
http://allegro.pl/item110...lt_carisma.html
pozdrawiam
plecho1 - 24-07-2010, 22:52
Jeśli jesteś zwykłym użytkownikiem a nie jakimś audiomaniakiem to nie ma się co wganiać w koszty i jeśli kable są ucięte w drzwiach, to jak pisze kolega powyżej, wystarczy dosztukować brakującą część przewodów, najlepiej dolutować. A głośniki można kupić używane oryginalne lub inne z dystansami i będzie ok. Tylko ważne aby właściwie podłączyć + i - z radia na głośnik bo inaczej będzie nieczysto grało.
RaVciO - 03-11-2010, 13:54
Podłączę się do tematu i spytam: jakie mają wymiary standardowe głośniki w MSS 2003 Family ? a także, czy kostka która podłączone jest firmowe radio mitsubishi jest standardowa, czy może trzeba kombinować by podłączyć jakieś inne radio?
robertdg - 03-11-2010, 15:36
stefan2002 napisał/a: | czy kostka która podłączone jest firmowe radio mitsubishi jest standardowa, czy może trzeba kombinować by podłączyć jakieś inne radio? | z tego co pamietam wystarczy dokupic przejsciowke iso, coś w taki desen http://moto.allegro.pl/zl...1261117802.html
|
|
|