To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Uwaga na Grunwald

Sikub - 20-07-2010, 17:44
Temat postu: Uwaga na Grunwald
Witam,

Ku przestrodze uprzejmie donosze iz w ostatnim czasie niebieskie Misiaczki uczepily sie r. grunwaldzkiego i z roznych stron robia nam niespodziewane grupowe lizakowanie, dzis np az 3 wozki i po 2 panow w kazdym z lizakiem tak przed 8 jak bidulki spiesza do pracy :)

Uwazajcie choc wiekszosc naszych to chyba omija to miejsce bo jakos nikogo nie widuje w porannym przelocie ;)

Pozdro

Adaho_krak - 20-07-2010, 18:20

Sikub napisał/a:
wiekszosc naszych to chyba omija to miejsce

Przecież tam to można jechać odpocząć, żeby ten kork choć się poruszał. GRUNWALD OMIJAM DUŻYM ŁUKIEM.

Tomek - 21-07-2010, 00:00

no nie wiem
ja tam nieraz ( 2-3 razy w tygodniu) jadę tamtędy w godzinach 7-8.30 i zawsze wszystko płynnie

gzesiolek - 21-07-2010, 09:07

Ale to misiaczki po raz wtory robily akcje lapania lamiacych zakazy na rondzie i buspasie w strone Debnickiego... ale mialy lapanko... fiu fiu fiu... az zdziwko mnie bralo...
Co samego korka to w wakacje da sie jechac pod Grunwaldzkim, zadnym objazdem nie nadrobisz jesli chcesz sie przebic tak jak ja w strone Mickiewicza ( a dokladnie 3 maja)... wszystkimi drogami wychodzi 10-15min w wakacje... inna sprawa jak byla pelnia zapchania wtedy ode mnie szybicej na 3 Maja dostawalem sie jadac w 2x dluzszej trasie obwodnica ;)

mystek - 21-07-2010, 14:39

Wczoraj był program w TVP Info "Jak uniknąć mandatu", który trwa może z 10-15min i właśnie pokazywali rondo Grunwaldzkie, gdzie ludzie jadący od ronda Matecznego na wprost przez rondo z pasa do lewoskrętu jadą właśnie prosto, czego robić nie mogą. I koleś dawał mandaty. Może stąd ta akcja?

http://www.tvp.pl/krakow/...0-odc-3/2126823

gzesiolek - 21-07-2010, 17:01

mystek, tak jest kamerzysta tez tam skakal z miskami ;)
Tomek - 21-07-2010, 18:48

takie akcje to ja akurat popieram, bo są skierowane w cwaniaczków, którzy dla zaoszczędzenia minuty łamią przepisy, czy to jadąc na wprost, czy to pasem przeznaczonym dla autobusów
Marcin-Krak - 21-07-2010, 21:04

Jeżdżę codziennie ok 6:30 :P
Jest w miarę ok - policji nie widziałem ani razu :P

Adaho_krak - 21-07-2010, 23:57

tomek84 napisał/a:
no nie wiem
ja tam nieraz ( 2-3 razy w tygodniu) jadę tamtędy w godzinach 7-8.30 i zawsze wszystko płynnie

Ja w okolice Cmentarza Rakowickiego od Matecznego nie jadę już alejami (czyli przez grunwald) tylko przed hotelem forum skręcam w prawo wzdłuż Wisły na most na Krakowskiej, Plac Wolnica, Dajwór, Podgórska, Powstania Warszawskiego, Lubomirskiego w godzinach 9-11 przynajmniej 10 min do przodu. Jak jest Nowohucka normalnie otwarta to prosto Telewizyjną, Klimeckiego i j.w. 15 min. do przodu.

Tomek - 22-07-2010, 23:16

Adaho_krak napisał/a:
Ja w okolice Cmentarza Rakowickiego od Matecznego nie jadę już alejami (czyli przez grunwald) tylko przed hotelem forum skręcam w prawo wzdłuż Wisły na most na Krakowskiej, Plac Wolnica, Dajwór, Podgórska, Powstania Warszawskiego, Lubomirskiego w godzinach 9-11 przynajmniej 10 min do przodu. Jak jest Nowohucka normalnie otwarta to prosto Telewizyjną, Klimeckiego i j.w. 15 min. do przodu.

zależy gdzie się jedzie
jak jadę z Wieliczki na Bronowice, to nie będę się cisnąć na telewizyjną :mrgreen:
czy tam gdzie indziej
chodziło mi bardziej o to, że ja tam jeżdżę często i zawsze bezboleśnie
zresztą przyzwyczaiłem się do dużo większych korków w Chicago, także to co u nas jest to lajcik

Adaho_krak - 23-07-2010, 12:13

tomek84 napisał/a:
zależy gdzie się jedzie
jak jadę z Wieliczki na Bronowice, to nie będę się cisnąć na telewizyjną
czy tam gdzie indziej

Dokładnie tak.