To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Gdzie po części?

jks - 22-07-2010, 19:54
Temat postu: Gdzie po części?
Witam.
Pierwszy post trzeci dzień po zakupie. Nabyłem galanta 97 rok 2.0 td i nie wiem gdzie nabyć jakiekolwiek części do niego. Potrzebna mi uszczelka pod głowice i klawiature oraz pilnie tylne nadkola oraz atrapy na halogeny. Gdzie mogę to nabyć?

Jak już coś napisałem chciałem jeszcze opisac problem który mnie spotkał. Zaraz po zakupie(auto było po generalnym remoncie w kwietniu), przejechałem jakies ponad 100 km. Wracajać w nocy z miejscowosci A do B, jadąc piąteczką i lekko dodajac gazu, auto zaczeło zwalniać, zapalił się wskażnik się od oleju, wcisnołem sprzęgło i samochód zgasł. Zjechałem na pobocze, sprawdzam w srodku, chlodnica ciepla, dolalem troche wody, oleju na minimum- też dolałem. Auto odholowałem do domu. Pali ale na niskich obrotach, bez gazu, niesamowicie szarpie całym samochodem. Musze z nim jechac do mechanika ale chaiełm się jeszcze zapytać, czy miał ktoś już taki problem? Czego to może być wina i co trzeba z tym zrobić?

Pozdrawiam mitsumaniaków

m6riano - 22-07-2010, 20:11

jesli potrzebujesz jakies nietypowe czesci, których nie dostałbys w zwyklym sklepie to polecam Japaneze (Marek Malik)
nr.stac: 42 2154402

tomasek - 22-07-2010, 22:11

Zacznij od filtra paliwa i powietrza
Andrew - 22-07-2010, 22:22

jks
tomasek6 napisał/a:
Zacznij od filtra paliwa

A czemu potrzebna Ci uszczelka pod głowicę?

jks - 23-07-2010, 21:13

Juz jednak pod głowice może nie będzie potrzebna. Okazało się, ze pękło takie hm... przy popychaczash jak jest ten wałek jest taka poprzeczna tulejka 2 cm. No i to pękło. Idzie to nabyć?
lukmp3 - 24-07-2010, 15:23

zadzwoń do Mitsustyle w Pszczynie, może oni mają tą część, Pozdro.
jks - 01-08-2010, 22:28

dzieki wielkie za pomoc.. co trzeba juz nabylem ;)