Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Zaworek zwrotny
Boniek - 26-07-2010, 19:53 Temat postu: [Cari 1.9TD] Zaworek zwrotny Witam,
Szukałem po forum ale nie znalazłem tego co oczekuje.
A więc, po tym jak przeczytałem forum stwierdziłem, że mój zaworek zwrotny paliwa nie działa prawidłowo, stwierdzam to po fakcie, ze ja ręcznie pod-pompuje paliwko to zapala przez dotyk a jak sobie postoi noc to zabulgocze zanim wejdzie w prawidłowe obroty.
No więc chciałem sobie go kupić lecz tu jest problem, bo do Carismy ani na Allegro ani w sklepach nie ma.
Pytanie, więc czy jest jaki¶ zaworek od innego modelu samochodu, który by pasował do mojego mi¶ka bo nie chciałbym na darmo kupować innego zaworka w ciemno.
Z góry dziękuje za pomoc.
pawelsonx - 26-07-2010, 20:23
nie ma zaworku zwrotnego .
cofanie paliwa spowodowane jest nieszczelno¶ci± oblukaj czy gdzie¶ nie cieknie
możesz zastosować jaki¶ uniwersalny jak już musisz
Boniek - 26-07-2010, 22:15
Nie ma? A przy tym mocowaniu co jest filtr Paliwa to nie ma? Bo z tego co patrze i czytałem tu na forum to chyba jest.
Nieszczelno¶ć hmm nie mam wycieku paliwa, wiec nie wiem gdzie możliwa byłaby nieszczelno¶ć.
pawelsonx - 26-07-2010, 22:21
nie ma pompa rotacyjna i membranowa jest tak zbudowana że paliwo nie powinno uciekać z powrotem.
Zaworki zwrotne stosuje się w tedy jak komu¶ nie chce się zlokalizować nieszczelno¶ci
najczę¶ciej ciekn±: zawór prze-stawiacza ,lda, lub pod dĽwignia gazu, zdarza się również na wtryskiwaczach.
|
|
|