To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja Carisma SOHC

Piwor - 28-07-2010, 22:35
Temat postu: Moja Carisma SOHC
mkm napisał/a:
Czynie i czekam na nowy temat

Tak więc tworzę nowy temat o moim nowym autku.

Znalazłem Carismę na allegro (tak, jasna skóra podziałała). Stała z Płocku. Dzięki dużej ilości zdjęć pojechałem obejrzeć. Razem z kolegą stawaliśmy na rzęsach, aby się czegoś doszukać. Decyzja zapadłą, auto jest na tyle atrakcyjne, że bierzemy od razu. Załatwione OC i powrót na kołach.

Carisma zakupiona z przebiegiem lekko ponad 171kkm. Przebieg autentyczny, co potwierdza stan auta. Dziś zrobiłem Cari przegląd. Klocki przód jeszcze pojeżdżą, prowadnice chodzą, klocki nie stoją, wszystko "cacy". Z tyłu hamulce oceniam na max. 10kkm przelotu. Wymienione wszystko razem z bębnami. Amortyzacja w porządku, wszystko w dobrym stanie. Zawieszenie z przodu w porządku, nic tam nie widziałem niepokojącego. Z tyłu natomiast coś łupie. Na pewno gumy stabilizatora, podejrzane są też tuleje wahacza wzdłużnego.

Olej wymieniony, filtry też. Jutro rozrząd, czyszczenie filtra kabinowego. Teraz jak najszybciej trzeba rejestrować auto. Ktoś wie, ile trwa rejestracja auta z zagranicy (Belgia)? Mam wszystkie świstki potłumaczone, popłacone itp.

PS: Bartek, dzięki za wiedzę merytoryczną.

gigant87 - 28-07-2010, 23:04

Gratulacje!!
U mnie rejestracja trwała 1 dzień, auto było z Berlina, ale myślę, że to nie robi różnicy.

Jeśli dobrze pamiętam, to:
ubezpieczalnia>>starostwo>>ubezpieczalnia

245zł

Bardzo podobne Cari mamy, w podobnym stanie i przebiegu, mam tylko nadzieję, że nie będziesz miał takich przebojów z pompą WC jak ja :)

Życzę zadowolenia z samochodu i wciąż zazdroszczę jasnej skórki (jak się okazuje fabrycznej). Chyba sam tak sobie obszyję środek... zobaczymy.

wash - 28-07-2010, 23:43

Gratuluję nabytku! Czekam na zdjęcia. ;)
mlun - 29-07-2010, 00:10

Mnie ta skóra fascynuje. Nie dość że jest mało Carism ze skórką to Ty masz jasną:)
Piwor - 29-07-2010, 06:16

wash, zdjęcia będą, jak przestanie padać deszcz. :P Nie mam czasu wyrwać się z pracy, aby zarejestrować auto.
koszmarek - 29-07-2010, 06:47

Gratulejszyn. Oby auto z komisu nie było tym co zawsze ;)
I masz bagażnik i wozidło na zlot- super!
A nie możesz fotencji z aukcji wrzucić na razie?? :cheers: :mrgreen:

Pexu - 30-07-2010, 19:38

Piwor, gratuluję :) czekam z niecierpliwością na fotki!

koszmarek napisał/a:
Oby auto z komisu nie było tym co zawsze

mój jest z komisu :P

Piwor - 31-07-2010, 22:52

Olej + filtry - zrobione
Rozrząd w bólach - zrobiony
Gumy stb. - zrobione

Co jeszcze?
2 cukierki do wymiany.

Wszyc - 31-07-2010, 23:25

O jak miło znów widzieć Cie z własnym tematem w dziale nasze miśki :) Powodzenia z nową Cari :)
rosomak1983 - 01-08-2010, 08:08

Piwor, zdjecia zdjecia zdjecia :D :D :D
mlun - 01-08-2010, 20:29

Będą:P Mówię wam autko super. Stan naprawdę bardzo dobry jak na swój wiek. Rzadko się trafiają takie egzemplarze.
Anonymous - 01-08-2010, 22:22

koszmarek napisał/a:
A nie możesz fotencji z aukcji wrzucić na razie??

pewnie te auto:
http://moto.allegro.pl/it...k_oplacona.html

Piwor - 01-08-2010, 23:08

Tak. Link z aukcji wrzucałem w innym temacie.
jacek11 - 01-08-2010, 23:36

No proszę jaki cukiereczek :) nawet skóry w dobrym stanie.Gratki z mojej strony :)
Piwor - 02-08-2010, 23:13

Cukierki wymienione - cisza. Pozostał jeden z ostatnich problemów. Mianowicie skrzypi wysprzęglik. Zdjąłem gumkę i wyleciał DOT4. Jutro reperaturka i nowy płyn. :)

Czekają na mnie świece, ale to niestety uniemożliwia mi brak klucza (spalanie koło 10l/100km). Może jutro sam go zrobię. :) Zdjęcia jutro.

A i zapomniałem, Carisma dostała już polskie blachy. :)