To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - EA2W '99 - stary alfer

stary alfer - 31-07-2010, 14:50
Temat postu: EA2W '99 - stary alfer
Zbierałem się okropnie długo, ale w końcu powiedziałem DOŚĆ i piszę w dniu dzisiejszym :)

Jeśli ktos czytał mój poprzedni wątek o lancerze CB4W wie, że 22.05.2010 miałem wypadek i szkodę całkowitą.

Lancer zmienił właściciela :wave: , a ja z gotówką w ręku byłem gotów na zakup EA2W.

Nie będę Was zanudzał opowieściami, że szukałem pół roku i nic nie znalazłem, bo taka historia nie miała miejsca ;) W zasadzie skupiłem się tylko na ogłoszeniach.
Dwa dni po tym jak ogłosiłem na forum, że wpłynęły pieniądze z ubezpieczalni, odezwał się WOWA z informacją, że jak chcę to mam brać jego auto ;)

19.06.2010 (sobota) przeczytałem wiadomość od WOWY. Szybki telefon do niego, potem do Rafala_Szczecin , potem znowu do WOWY, aby zapytać o wszystko jeszcze raz i...

Rafal_Szczecin podejmuje decyzję, że jedziemy. Tu należy zaznaczyć, że Rafał zupełnie bezinteresownie sam proponuje, że w wolny niedzielny poranek wstanie o 4 rano (sic!) i pojedziemy Bandytą oglądnąć auto w Środzie Śląskiej 350 km od Szczecina. Nie wiem jak wielu ludzi na forum zdecydowałoby się poświecić swój jedyny wolny dzień w tygodniu, aby pojechać taki szmat drogi ot tak sobie. WIELKIE DZIĘKI RAF!!!.

Wyjazd 5.00. Po 9-tej oglądamy już auto :) Galant na żywo prezentował się jakieś 200% lepiej niż w ogłoszeniu, szczególnie na tych pięknych 17-tkach :) . Krótka przejażdżka, krótkie oględziny i pada decyzja o zakupie.
Galant ma na liczniku trochę ponad 211 tys.

Auto na pierwszy rzut oka w stanie bardzo dobrym. Masa nowych części, wymienione płyny, nowe opony, felgi, roczna instalacja gazowa STAG - 4, super zadbane wnętrze, suchy i czysty silnik itp. Z minusów rdzewiejące nadkole jak to w Galantach, bijące tarcze MIKODA, które mają jakieś 15 tys. Do wymiany olej. Rozrząd ma 20 tys. Na wszystko rachunki, gwarancje. Nie będę pisał co dokładnie wymienił poprzedni właściciel, ale robi to wrażenie.

Z racji, że miałem okazję pojeździć autem jakieś 1,3 tys. km bez radia zauważyłem, że:

- skrzynia wydaje na postoju bez wciśniętego sprzęgła delikatne chrobotanie. Sprzęgło ma w tej chwili około 20 tys km, więc to nie one. Ponadto redukując na niższy bieg w zakresie obrotów od 2,5 do 3 tys słychać chrobotanie. Jeśli zmienię na wyższy, bądź obroty spadną ustaje.

- zawieszenie przednie wydaje przy hamowaniu trzeszczące dźwięki, jak jakaś stara krypa :P Nie ma to wpływu na efektywność hamowania, ale wkurza :)

Po za tym nic się nie dzieje. Autko sprawuje się bez zarzutu. Są jakieś delikatne siupy na gazie tj. delikatne przyduszanie przy ruszaniu na zimnym silniku, ale to kwestia regulacji i nie jest to męczące, więc zbliżający się przegląd instalacji powinien załatwić sprawę.
Na benzynie auto jeździ jak rakieta :)

Nie przedłużając chciałem jeszcze raz podziękować Rafałowi - WIELKIE DZIĘKI!!! oraz Dominikowi (Derpin) za wsparcie :)

Byle jakie zdjęcia z działki:

Dzięki za cierpliwość ;)

Psikus - 31-07-2010, 15:02

Bardzo ładnie się prezentuje
stary alfer - 31-07-2010, 15:57

Psikus napisał/a:
Bardzo ładnie się prezentuje

Thx Psikus ;)

rosomak1983 - 31-07-2010, 16:37

stary alfer, ganialny gal , godny nastepca lancernika :wink:
Bardzo ładny kolorek, tapicerki róznież (PS gustowny kubeł z tyłu :D )

stary alfer - 31-07-2010, 16:46

rosomak1983 napisał/a:
stary alfer, ganialny gal , godny nastepca lancernika :wink:

Oby ;)

rosomak1983 napisał/a:
Bardzo ładny kolorek

Ten kolor ma to do siebie, że w słońcu trzeba się dobrze przyjrzeć czy przypadkiem nie jest czarny.

rosomak1983 napisał/a:
(PS gustowny kubeł z tyłu :D )

Się naszukałem :D :P

Cezar - 31-07-2010, 16:54

Niech sie dobrze sprawuje :D
stary alfer - 31-07-2010, 17:00

Cezar napisał/a:
Niech sie dobrze sprawuje :D

Przez najbliższe kilka miesięcy musi być bezawaryjny ;) Liczę na to :P

robertdg - 31-07-2010, 17:19

Zadowolenia z nabytku
Hubeeert - 31-07-2010, 17:43

Gratuluję i rób skrzynie - ja swoją zaniedbałem i teraz wymieniam...
stary alfer - 31-07-2010, 17:46

Hubeeert napisał/a:
Gratuluję

Dzięki Hubeeert.

Hubeeert napisał/a:
i rób skrzynie - ja swoją zaniedbałem i teraz wymieniam...

Przymierzam się. Szlag mnie trafia jak słyszę te odgłosy. Dzięki za radę.

kafar87 - 31-07-2010, 19:04

Wnętrze tego auta jest zachwycające :)
Rafal_Szczecin - 31-07-2010, 19:29

stary alfer napisał/a:
WIELKIE DZIĘKI RAF!!!.

niech sie sprawuje ;)

stary alfer - 31-07-2010, 19:30

kafar87 napisał/a:
Wnętrze tego auta jest zachwycające :)

Tutaj należy być wdzięcznym poprzedniemu właścicielowi.

Po pierwsze zostawił po sobie super porządek, a po drugie w trakcie jego użytkowania w aucie pojawiła się skórzana kierownica oraz zestaw małego stolarza na panelu środkowym ;)

stary alfer - 31-07-2010, 19:30

Rafal_Szczecin napisał/a:
niech sie sprawuje ;)

Punkcik dla Ciebie :)

Kleju - 31-07-2010, 19:36

Fiu, fiu ładny jest :)

Jakieś mody będą? ;)