To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Przyciski sterowania szyb

Anonymous - 31-07-2010, 16:27
Temat postu: Przyciski sterowania szyb
Witam, mam pytanie czy panel sterowania szyb (czteroprzyciskowy, po lifcie) będzie pasował do ( dwuprzyciskowego, przed liftem) od strony kierowcy . Mam uszkodzony przycisk dwuklawiszowy i mogę mieć względnie tanio czteroklawiszowy, tylko nie wiem czy mi będzie podnosił te dwie szyby ?

Wstawione, działa

MichuGdy - 01-08-2010, 02:00

Hello,

Wydaje mi się, że tylko środek wystarczy zamienić, gdyby nie pasował 4 przyciskowy, aj chętnie odkupie w razie czego.

Pozdrawiam,
Michał

Sylwan - 09-08-2010, 08:58

Ktoś ostatnio gdzieś na forum napisał, że w serwisie są dostępne zestawy naprawcze do przycisków... Z tym, że mam znajomego który pracuje w serwisie mitsubishi i on o czymś takim nie słyszał... Może wie ktoś gdzie dokładnie można kupić, ponieważ mi też się popsuły...
MichuGdy - 09-08-2010, 09:06

Na jednym z serwisów aukcyjnych, można zakupić pojedynczy przycisk z podświetleniem lub bez. Ale cena ok 60 zł za szt. jest zabójcza !

Obecnie również mam problem z panelem sterowania szybami i szukam jakiegoś.

pozdrawiam,
Michał

SHARK1979 - 09-08-2010, 21:37

Może się wypowiem bo byłem na letnim przeglądzie Mitsu oraz walczyłem z guziorami szyb :mrgreen: więc co do zestawu naprawczego fakt mają, 1 klawisz kompletny kosztuje kole 30zł :) a co do tego czy 4 czy 2 to panel jest taki sam tylko zależy ile masz szyb elektro tyle masz klawiszy aktywnych a panel można brać na 4 jak coś 2 będą nie mobilne i tyle, mi udało się wymienić panel na taki lala i szybki latają jak złoto, obie funkcje zamykanie na raty szyby jak i po dociśnięciu mocniejszym sama automatycznie domyka, jedna jak i 2 :mrgreen: a wystarczy by się coś troszku wyłamało ze starości i już tak nie chodzą, ostatecznie szrot i zakup panelu całego dobrego zawsze coś się przyda na zaś :mrgreen: pozdro

[ Dodano: 09-08-2010, 21:38 ]
Sylwan napisał/a:
mam znajomego który pracuje w serwisie mitsubishi i on o czymś takim nie słyszał

kolega mało słyszał jak na serwis :wink:

Piwor - 10-08-2010, 21:08

Sylwan, MitCar, AutoGT...
adaśko - 11-08-2010, 07:08

a co wy tak z tymi przyciskami wszyscy ja carismami dwoma od 5 lat śmigam i zero problemów mam.
wichura1 - 11-08-2010, 12:01

W ASO:
- przycisk bez podświetlenia, numer katalogowy FIELD067 cena 25 netto/szt
- przycisk z podświetleniem, numer katalogowy FIELD066 cena 21 netto/szt

Więc raczej nie warto kupować na Allegro

Anonymous - 11-08-2010, 12:30

adaśko napisał/a:
a co wy tak z tymi przyciskami wszyscy ja carismami dwoma od 5 lat śmigam i zero problemów mam.

Bo te przyciski tak mają :P .
U mnie te pojedyncze są w całości, ale panel dla kierowcy jest zmasakrowany - popękała ta delikatna konstrukcja dźwigienek w środku i nie da się tego naprawić - musze kupić cały panel, a i któryś z przycisków też się uszkodził.
Poradziłem sobie tak, że powyciągałem sprężynki ze środka i guziki latają radośnie i swobodnie w środku bez żadnego oporu - ale przynajmniej działa otwieranie wszystkich szyb 8) .

SHARK1979 - 11-08-2010, 20:54

wichura1 napisał/a:
cena 25 netto/szt

właśnie na letnim w Mitsu jakoś tak wyszło ale dawali upust normalnie podał mi cene ponad 30zł :)

[ Dodano: 11-08-2010, 20:55 ]
Cytat:

Masz naprawdę twardy model :wink: wiesz też kiedyś tak czytałem i se myślę każdemu padają a mi nie a tu masz :mrgreen:

adaśko - 13-08-2010, 07:27

SHARK1979, no pewnie mam ale posiadam już drugą cari i zero problemów z przyciskami choć jeden Piwor mam nadzieję że w dobre ręce mój przełacznik sprzedał a tym czasem to klime się załącza i szybki nie tak często się opuszcza chyba że jakies ładne koleżanki stoją na chodniku :D
SHARK1979 - 13-08-2010, 20:13

adaśko napisał/a:
szybki nie tak często się opuszcza chyba że jakies ładne koleżanki stoją na chodniku :D

=D> a moje latają jak dzikie wielokrotnie więc mamy odp czemu u mnie padły a u Cie nie :mrgreen:

Apek74 - 27-08-2010, 12:12

wichura1 napisał/a:
W ASO:
- przycisk bez podświetlenia, numer katalogowy FIELD067 cena 25 netto/szt
- przycisk z podświetleniem, numer katalogowy FIELD066 cena 21 netto/szt

Więc raczej nie warto kupować na Allegro

Dziś dzwoniłem z ciekawości do serwisu Mitsubishi w Bydgoszczy (52-3793939) i otrzymałem informację że panel sterowania szybami do drzwi kierowcy na dwie szyby po lifcie kosztuje 500 złotych natomiast sam przycisk nie występuje w sprzedaży. Taka jednoznaczna odpowiedź. Jeśli mógłbyś wichura1 dać namiar skąd masz takie informacje to wrzuć na PW lub ogólnym szczegóły.

misibiczi - 27-08-2010, 16:35

Apek74, w łódzkim ASO też kiedyś zakupiłem pojedyncze przyciski za coś około 30 złotych.
mentos1 - 29-08-2010, 12:50

u mnie przyciski tez sie pourywały, mozecie dac numer do aso gdzie je sprzedaja ?