Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Automatyczna klima szaleje
Adrians - 01-08-2010, 23:02 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Automatyczna klima szaleje Moja klimatyzacja ostatnio zaczęła dziwnie się zachowywać. Chłodzi jedynie na opcji MAX COOL lub ręcznie ustawiona na 17 stopni. Gdy dam chociaż pół stopnia więcej to po mniej więcej minucie zaczyna lecieć gorące powietrze. Czasami coś zeświruje i przy około 25 stopniach zaczyna ładować takim zimnem jak przy 17. Co się mogło zepsuć? Jakiś czujnik?
lotam - 04-08-2010, 10:07
Tak by to wyglądało na uszkodzony czujnik temperatury, sprawdź ten pod konsola klimy, może gdzieś kable się przetarły.
Anonymous - 04-08-2010, 13:12
Mnie kiedyś popsuło się pokrętło od regulacji ,zimne-ciepłe,.Podobno wytarł się tam jakiś węgielek.Zakupiłem nowy -używany panel i po bólu.Pamiętam że nie były to jakieś duże pieniądze.
wichura1 - 04-08-2010, 23:36
Czujnik kabinowy dostaje gorące powietrze z radia? Nie wiem gdzie po liftingu znajduje się czujnik temperatury w kabinie, ale przed liftingiem tuż pod radiem. Gdy ktoś ma mocno nagrzewające się radio, wpływa ono na odczyt temperatury w kabinie ,a tym samym działania podjęte przez klimatronik.
|
|
|