To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] SILNIK Niepodłączone przewody elektryczne

Anonymous - 09-10-2006, 01:00
Temat postu: [MSS DID] SILNIK Niepodłączone przewody elektryczne
Witam,

Proszę o pomoc w znalezieniu roli tych nigdzie niepodłączonych przewodów. Jestem nowym posiadaczem MSS i odkryłem dwa czerwone przewody zakończone charakterystycznymi fajkami, które nie są do niczego podłączone. Przewody znajdują się w komorze silnika, w podszybiu, prawie w samym środku.

Zdjęcie komory silnika

Zdjęcie boczne podszybia pomiędzy silnikiem a przegrodą silnika.

Proszę o pomoc: do czego to powinno być podłączone i do czego służy? :?:

tomekrvf - 09-10-2006, 12:00

Te wtyczki powinne być podłączone do dwóch grzałek które są w układzie chłodzenia na przewodzie do nagrzewnicy.
Anonymous - 15-10-2006, 23:18

Szukałem cały wieczór miejsca podłączenia tych przewodów, nic nie mogę znaleźć w co można by wetknąć te wtyczni. Czy mogę prość o bardziej szczegółowe dane.

Co to jest za układ i jaką rolę spełniają te grzałki. Może w moim dieslu nie ma tego układu i te przewody powinny pozostać niepodłączone, sam już nie wiem. Mogę przesłać bardziej szczegółowe zdjęcie jesli to pomoże.

Przewodu do nagrzewnicy są gładkie i nie posiadają żadnych elementów oprócz korka do odpowietrzenia układu. Zresztą jaka była by rola tych grzałek w układzie chłodzenia??? przewody są dosyć cienkie więć moc grzełek nie może być za wielka.