Outlander II GEN Techniczne - Dziwne dżwięki przy hamowaniu
mitsu00 - 02-08-2010, 18:34 Temat postu: Dziwne dżwięki przy hamowaniu Panowie, spotkał się ktoś z czymś podobnym? Od niedawna czasami przy hamowaniu, tzn. jak auto już prawie wyhamowalo do zera, słychać taki dziwny, delikatny chrobot/trzask z okolic podwozia. Trudno mi to zlokalizować czy to dochodzi z przedniej czy z tylnej osi. Nie wydaje mi się że to kamień bo śladów na tarczach nie widać i nic nie gwiżdże. Ten dżwięk pojawia się na ułamek sekundy dosłownie jak auto staje w miejscu, podczas samego hamowania nic nie słychać. Jakieś sugestie....?
Gunner - 03-08-2010, 01:50
Cos masz luzne przy zawieszeniu.Sworzen ? Moze jakis lacznik na wachaczu.?
mitsu00 - 03-08-2010, 10:17
Gunner napisał/a: | Cos masz luzne przy zawieszeniu.Sworzen ? Moze jakis lacznik na wachaczu.? |
Hmm, wymieniali mi coś w zawieszeniu coprawda. Myślisz że to coś z zawieszeniem? Miałeś kiedyś podobne objawy?
Gunner - 03-08-2010, 10:33
Tak,jedna ze srub,byla poluzowana na wachaczu.Mialem przejechane wtedy tylko 40tys.km
W Mazdzie mialem podobny objaw ,ale byl to z kolei wybity sworzen i luzna tuleja gumowo metalowa.Jest ich tam pare.
A ile masz nalatane km?
mitsu00 - 03-08-2010, 10:40
Gunner napisał/a: | Tak,jedna ze srub,byla poluzowana na wachaczu.Mialem przejechane wtedy tylko 40tys.km
W Mazdzie mialem podobny objaw ,ale byl to z kolei wybity sworzen i luzna tuleja gumowo metalowa.Jest ich tam pare.
A ile masz nalatane km? |
Teraz 87 tys. Ale to chrobotanie pojawiało się sporadycznie od jakiś 80 tys.
Gunner - 03-08-2010, 15:02
Jak by nie było to obstawiam luzy gdzies na wachaczu .Jesli nie,to układ hamulcowy a dokładnie pekniety klocek.
mitsu00 - 03-08-2010, 15:07
Gunner napisał/a: | Jak by nie było to obstawiam luzy gdzies na wachaczu .Jesli nie,to układ hamulcowy a dokładnie pekniety klocek. |
Umówiłem się w ASO na piątek. Co do klocka to chyba nie bo są prawie nówki. Teraz jak jechałem to cholerstwo nie stuka i chrobocze Zawieszenie nie trzeszczy wogóle.
13zbyszek13 - 07-08-2010, 21:34
mitsu00 napisał/a: | Teraz jak jechałem to cholerstwo nie stuka i chrobocze Zawieszenie nie trzeszczy wogóle. |
To jest właśnie złośliwość przedmiotów martwych
Gunner - 11-08-2010, 09:44
Mitsu,
Byles sprawdzic co to za chrobot?
cardorosso - 11-08-2010, 10:45
Mitsu u mnie między osłonę wahacza wpadły 3 kawałki asfaltu ,dźwięk był jakby glonojad miał się rozpaść ,niestety po wyjęciu jest cisza
mitsu00 - 11-08-2010, 11:01
Gunner napisał/a: | Mitsu,
Byles sprawdzic co to za chrobot? |
Byłem. Podokręcali mi wszystkie śruby w zawieszeniu i jest GIT. Dzięki za sugestię. Profesjonalisci w ASO najpierw twierdzili że TTTM Postawiłem się więc kołkiem, podokręcali i jest miodzio. Zawiecha stała się nawet bardziej sprężysta niz wcześniej
cardorosso - 11-08-2010, 11:35
mitsu00 napisał/a: | Gunner napisał/a: | Mitsu,
Byles sprawdzic co to za chrobot? |
Byłem. Podokręcali mi wszystkie śruby w zawieszeniu i jest GIT. Dzięki za sugestię. Profesjonalisci w ASO najpierw twierdzili że TTTM Postawiłem się więc kołkiem, podokręcali i jest miodzio. Zawiecha stała się nawet bardziej sprężysta niz wcześniej | ASO górom pierwsza pewnie pozytywnie rozwiązana sprawa od pół roku
a przynajmniej wiedzieli gdzie som klucze ???
Gunner - 13-08-2010, 14:16
mitsu00 napisał/a: | Zawiecha stała się nawet bardziej sprężysta niz wcześniej |
No to super,przynajmniej jakis pozytyw.
Szerokosci
|
|
|