[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Problem z fotelem kierowcy
Zbigi - 01-01-2010, 19:35 Temat postu: Obniżenie fotela kierowcy Witajcie
Czy ktoś z was próbował jeszcze bardziej obniżyć fotel niż jest defaultowo zrobione to przez fabrykę.Chodzi mi o część fotela podpierającą uda(w kierunku kolan).W AUDI jest ta część po prostu oddzielnie regulowana.Po co gnieść fotel przy wciskaniu sprzęgła? Po dwóch godzinach jazdy w korku noga boli. Jak przybliżę lekko fotel aby go nie gnieść udem to nogi podkulają się tak,że po dłuższej jeździe bolą, podwyższanie fotela nie wchodzi w grę bo jest jeszcze gorzej.
racer1972 - 23-02-2010, 00:30
no cóż pozycja za kierownicą w lancerze pozostawia trochę do życzenia... raczej nic z tym nie zrobisz... może wstaw kubły od evo? chodziło mi to po głowie
Trik - 23-02-2010, 07:34
racer1972 napisał/a: | może wstaw kubły od evo? | Tak tak tylko tam prawie nie ma regulacji, tylko pozioma siedziska.
racer1972 - 24-02-2010, 00:50
ale się nie "gniotą"
Trik - 24-02-2010, 07:45
racer1972 napisał/a: | ale się nie "gniotą" | i wymuszają prawidłową pozycję za kierownicą (oparcie)
piomic - 24-02-2010, 21:45
Przymierzałem się - dla mnie wygodne. Ale w cywilnym byłyby śmieszne.
racer1972 - 26-02-2010, 01:07
czy ja wiem? sam bym takie eleganckie Racaro chciał tylko cena... No i wygoda też dyskusyjna...
piotrellii1 - 02-08-2010, 19:40 Temat postu: Problem z fotelem kierowcy Witam mam problem z fotelem kierowcy Sportbacku. Fotel ma lekki luz. Byłem w serwisie
najgorszym jakim dodam Katowice na ulicy Paderewskiego (Tam serwis polega na odprawieniu klienta. No ale robótki z Autocasco to biorą że ho,ho... i ceny też) Nie polecam!!!
Miłe bezużyteczne gadanie. Wracając do fotela. Ma luz także cały czas przy jeżdzie czuć to i słychać. Oni twierdzą że tak ma być, pokazując mi że w nowym Lancerze też są, ale tylko odbicia od siedzenia a u mnie ewidentny luz. Co zrobić z tym fantem co proponujecie auto ma 1,5 roku 13500km przejechane. Gość z serwisu mówi i piszę że siedzenie sprawne. Hm...
Proszę o radę. To już nie pierwsza sprawa w podobnym toku w tym serwisie
Pozdrawiam
Hubeeert - 02-08-2010, 19:58
piotrellii1 napisał/a: | Gość z serwisu mówi i piszę że siedzenie sprawne. Hm...
Proszę o radę. To już nie pierwsza sprawa w podobnym toku w tym serwisie |
Masz drugi serwis w Katowicach, masz w Zabrzu, w Bielsku Białej. Podjedź do innego. Porównaj "zeznania"
gzesiolek - 03-08-2010, 10:09
Co do cen to MOTO na Paderewskiego ma jedne z lepszych w regionie... jesli chodzi o jakosc obslugi to rzeczywiscie mozna miec zastrzezenie, ale ogolnie znam kilka osob ktora woli pojechac A4 do nich z grodu Kraka niz korzystac z serwisow u nas
Najlepsza opinie w tym rejonie maja ASO w Zabrzu i Bielsku... jak rzeczywiscie fotel Ci lata i czujesz dyskomfort to jedz do innego... jesli Ci 3 powie to samo to daj sobie spokoj albo pomysl nad wlasnorecznym rozwiazaniem
piotrellii1 - 03-08-2010, 11:05
Dzięki za wypowiedzi. Będę dalej próbował i dam znać wkrótce, co w tej sprawie udało mi się zdziałać.
Pozdrawiam
Trik - 03-08-2010, 16:57
piotrellii1, Ktoś z Outlandera II wymieniał stelaż na gwarancji bo mu się gibał. Poszukaj w ich dziale
tomaszekk7 - 04-08-2010, 19:33 Temat postu: Re: Problem z fotelem kierowcy Od: chbr
Do: tomaszekk7
Wysłany: 10-01-2010, 12:37
Temat: Re: do wymiany stelarz kierowcy
nie, powiedziałem na przeglądzie, że mam luz między siedziskiem a oparciem i żeby to sprawdzili
po przeglądzie stwierdzili, że wymienią cały stelarz na gwarancji
To jest gość który wymieniał stelarz w lancerze.
[ Dodano: 04-08-2010, 19:45 ]
[quote="piotrellii1"]Witam mam problem z fotelem kierowcy Sportbacku. Fotel ma lekki luz. Byłem w serwisie
U siebie sprawdzałem jest faktycznie lekki luz na siedzisku. Od strony pasażera tego nie ma. Muszę sprawdzić u znajomego w lancerze czy jest podobny.
piotrellii1 - 07-08-2010, 09:49
Może w tym tygodniu pojadę do innego serwisu. Bo robotę teraz mam i nie mogę zarwać.
Problem się pogłębia i już nie jest lekkim luzem. Fotel cały czas przy jeździe "pracuje" słychać i odczuwa się(przy kółku - regulacji fotela czuć ruch, jak podeprę silniej ręką od spodu to przestaje, puszczę rękę dalej to samo)
Pozdrawiam
Kamyk84 - 11-02-2011, 16:32
Witam
Ja mam problem z fotelem pasażera jak stuknę w oparcie ręką to słychać odgłos poluzowanych elementów. Czy ktoś już rozbierał może fotel. Macie jakieś schematy?
|
|
|