To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant by Trawkins

Anonymous - 03-08-2010, 20:56
Temat postu: Galant by Trawkins
Po prawie 3 latach obecności na forum, za namową nie których, postanowiłem opisać mój przypadek zarażenia się Galantem :D . Jako, że pozbyłem się Alfy Romeo i potrzebny mi był samochód do pracy tzn. do przewożenia towaru, zacząłem się rozglądać za Kombiakiem, zresztą kombiaki zawsze mi się podobały. Początkowo miał być to ekonomiczny diesel Volvo albo Audi, ale pewnego ładnego dnia zobaczyłem jadącego czarnego Galanta SE 2.5 V6 i się zakochałem. Zaczęły się poszukiwania, po 2 miesiącach, zrezygnowany, znalazłem wreszcie prawie idealny egzemplarz, nie składany z kilku do kupy, albo po spaleniu środka, klepany czy kombinowany jakie do tej pory miałem okazje oglądać, po prostu igła z papierami, skórzaną tapicerka, z oryginalnym zestawem audio cd 2DIN, które jak na swoje lata gra bardzo ładnie, zadbany środek, szyberdach panorama, po przeglądach, wymianie rozrządu itp.
Ach jak ja się bałem, że to automat, i że duży silnik, co będzie palił jak smok, ale teraz nie zamienił bym się na nic innego, automat to rewelacja, a silnik poezja, pali niewiele więcej od mojej Alfy Romeo, która miała silnik 1.8 i potrafiła spalić 9 i więcej. Do tej pory Galancik przejechał 55 tys., z tego 50 tys na gazie, i zero problemów, po prostu frajda z jazdy, nic się nie psuje, do mechanika tylko po sprawy bieżące, czyli oleje, klocki, płyny, filtry.

Niedawno został wymieniony rozrząd, wahacze przód, końcówki drążków itp., wcześniej zawieszenie zostało zmienione na Koni Sport i sprężyny Eibacha, świece NGK, zegary HC z VR4, oczywiście olej w skrzyni biegów, i masa innych rzeczy.

Kilka starych fotek jak będę miał czas zrobię jakąś profi sesje.

stary alfer - 03-08-2010, 21:22

trawkins napisał/a:
Po prawie 3 latach obecności na forum, za namową niektórych

:D

Trawa, no ładne cacko :)

Lotka, białe felgi. Super.

Pokaż środeczek :)

Anonymous - 03-08-2010, 21:40

Alfer na weekend porobię ładne fajne fotki a teraz musi wystarczyć stare zdjęcie jeszcze przed wymiana zegarów.

sieegurd - 03-08-2010, 21:44

Odkąd zobaczyłem na spocie Gala Jackall'a mam do nich straszną słabość :)

Bezawaryjności i dobrej służby - w dalszym ciągu :)

stary alfer - 03-08-2010, 22:01

trawkins napisał/a:
teraz musi wystarczyć stare zdjęcie jeszcze przed wymiana zegarów.

Jak będę duży to też sobie takiego kupię :D

Juiceman - 03-08-2010, 22:05

W końcu Nutrio coś o swoim galu napisałeś: ) Historia jak streszczenie, będziesz miał chwilkę napisz coś więcej :wink: :wink:
Hugo - 04-08-2010, 10:11

Ori felgi od Sporta w białym kolorze i przy tym lakierze niebieskim po prostu wyglądają masakrycznie. Tylko jakieś dekielki do nich zapodaj.
mkm - 04-08-2010, 14:17

Hugo, masakrycznie na "tak", czy masakrycznie na "nie"?
Mnie sie podoba.

londolut - 04-08-2010, 14:38

Dla mnie kompozycja granatowy+biała fela to baja :) Graty Trawa.
Anonymous - 04-08-2010, 16:25

Świetnie wyglądają felgi do SE pomalowane na biało... :shock:
Hugo - 04-08-2010, 17:11

mkm napisał/a:
Hugo, masakrycznie na "tak", czy masakrycznie na "nie"?
Masakrycznie na TAK.
Anonymous - 04-08-2010, 18:22

Hugo napisał/a:
. Tylko jakieś dekielki do nich zapodaj.

Dekielki są oczywiście z nutrią :D

enanthate napisał/a:
Świetnie wyglądają felgi do SE pomalowane na biało... :shock:

Mi też się bardzo podoba takie zestawienie kolorów i dlatego opony zimowe też mam na białych alufelgach :finga: .

Zakupiony został komplet zwrotnice z tarczami 275 i będzie robiony swap hamulców przednich niedługo ale najpierw muszę je oczyścić powymieniać gumki i pomalować.

Uploaded with ImageShack.us

Wszyc - 04-08-2010, 18:30

Ja też chcę taką kompozycje kolorystyczną jak Ty masz ale z innymi felgami wygląda miodzio :D
rosomak1983 - 04-08-2010, 18:54

Nie od dzis wiadomo ze biały to najpiekniejszy i najsłuszniejszy kolor :wink: :D
Maluj reszte :P Zarcik. Jest MEGA!!!

atsar - 04-08-2010, 20:40

no Nutrix, po takim czasie to powinny być RB za brak opisu :D (swoja droga tez długo zwlekałem i z nowym tez coś mi nie idzie), Marcin dobrze wiesz że Twój galus jest przepiękny, nieraz o tym pisałem, niech się ładnie sprawuje, szczególnie w drodze do i z Grecji.
PS jeszcze kiera NardiTorino i będzie jak z bajki :)
Pozdrowionka