To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - Padła skrzynia biegów

tomak - 04-08-2010, 00:00
Temat postu: Padła skrzynia biegów
Drodzy koledzy i koleżanki :lol:

No i tak, niestety od kiedy kupiłem moją Sigmę bieg wsteczny wyskakiwał, zwłaszcza na nierównościach albo na śniegu i pod górkę. Ale jakoś dawało się jeździć.

Od dwóch dni wypada mi dwójka i to ma maksa właściwie nie można na niej jeździć.

Szukam różnych rozwiązań a średnio się znam na tym bo to mój pierwszy samochód.
Doraźnie w JAPAN AUTO w Warszawie powiedzieli, że padły synchronizatory w skrzyni i cała jest do wymiany, bo nie ma sensu jej naprawiać ze względy na koszty.
Ale i tak nie mają pod ręka żadnej - może za dwa tygodnie a może i dłużej.

Druga opcja - znalazłem pod Częstochową zakład - regenerują skrzynie. Facet powiedział mi, że to potrwa dwa dni. Mogę wymontować i przysłać skrzynie albo pojechać i zostawić samochód.

No i nie wiem czy to wyczerpuje opcje i czy warto w coś takiego wchodzić. Skądinąd facet sensownie mi argumentował, żeby nie wymieniać skrzyni bo przecież dostępne są tylko używane minimum 14 letnie i nie mam gwarancji, że za chwilę nie pójdzie tak samo jak ta obecna.

W każdym razie nie wyobrażam sobie przestać jeździć Sigmą i utknąć na takiej rzeczy a doświadczenia nie starcza...

lukasz12 - 04-08-2010, 00:46

Tutaj jest rozwiązanie - może niezbyt tanie, ale godne uwagi jeśli chcesz mieć pewność...

http://forum.mitsumaniaki...p=722307#722307

tomak - 11-08-2010, 15:23

Na razie jestem umówiony pod ta Częstochową i chyba na regeneracje.

Chyba, że ktoś ma z was jakiś dostęp do całej skrzyni.

A propos czy skrzynia z 24V pasuje do 12-tki?

zbyszek05 - 12-08-2010, 20:43

Temat opisany - szukaj a znajdziesz .