Carisma - Techniczne - Nie wyłącza się lewy kierunkowskaz
Adam1971 - 04-08-2010, 20:36 Temat postu: Nie wyłącza się lewy kierunkowskaz Czy ktoś miał taki objaw. Prawy kierunkowskaz wyłącza się normalnie a lewy nie chce jest tylko pstryknięcie a kierunek dalej miga (przy wyprostowanej kierownicy).
Zauważyłem że jak jest ciepło to nie chce powrócić. Jak jest chłodniej to odbija normalnie. Rozebrałem to ustrojstwo przy kierownicy ale żadnego zużycia nie widziałem.
Ma może ktoś pomysł na to co to może być.
mirekbdeblin - 05-08-2010, 22:21
Prawdopodobnie jest już wyrobiona łapka w kolumnie kierowniczej która wyłancza lewy kierunek - do wymiany kolumna chyba że roznitujesz i zabawa nie zła nie polecan naprawy bo może Ci wyjść choinka.
Adam1971 - 09-08-2010, 07:39
Ciekawy jestem dlaczego tak się dzieje jak jest gorąco. Bo jak jest zimno to normalnie wyłącza
kosek - 09-08-2010, 08:45
Rozumiem, że nie wyłącza się automatycznie przy prostowaniu kierownicy.
Jeśli dźwignie przestawisz w pozycję neutralną to jest ok?
Też tak czasami mam, ale nie jest to regułą. Muszę się w końcu zebrać i to obejrzeć, choć trochę mam obaw z systemem SRS, bo jak koledzy czasami pisali na trwałe potrafi świecić się lampka po jakiejś ingerencji.
Wyrobiona pewnie jakaś krzywka tak jak napisał kolega Mirekbdeblin. Co do temperatury to pewnie prawa fizyki się kłaniają, te związane z rozszerzalnością i przewodnictwem cieplnym.
pozdr.
SHARK1979 - 09-08-2010, 21:41
U mnie raz wyłączy raz nie i pogoda nic do tego nie ma wszystko się kiedyś wyrobi nie
|
|
|