Tuning - Malowanie silnika
Enforcer - 07-08-2010, 22:24 Temat postu: Malowanie silnika Mam pytanie do osób które "bawiły" się w malowanie silnika, a mianowicie chce urozmaicić walory estetyczne pod maską i pomalować pokrywę zaworów, znalazłem już specjalne do tego lakiery, ale zastanawia mnie czy lakier który kupiłem do malowania zacisków nie sprawdziłby się również na pokrywie?
idas - 09-08-2010, 00:59
Ja pomalowałem zwykłym podkładem, na to czarny mat, później połysk i już chyba ze 3 miesiące nic się nie dzieje:] Farba do zacisków jak najbardziej.
Tak to wygląda:
Jeszcze tylko pozostało napis czerwonym hammerritem machnąć:]
Uwex - 09-08-2010, 13:18
Tak wygląda pomalowana ("pokrywa zaworów pomalowana na czerwono a następnie lakierem bezbarwnym....a wszytsko to oczywiście proszkowo wypalane w około 190 st ") pokrywa w Xsarze :
klik
jkrzysztof80 - 10-08-2010, 11:33
Więc co wystarczy pomalować czy lepiej jeszcze wypalić tak jak u kolegi Uwex,
Wszyc - 10-08-2010, 23:04
są różne metody malowania można i tak i tak zależy kto chce i jakie ma fundusze malowanie proszkowe ma tą zaletę że jest trwalsze na uszkodzenia mechaniczne
Enforcer - 13-08-2010, 21:30
Więc zabrałem się za to malowanie, jako że postanowiłem pomalować w jakiś oryginalniejszy sposób to nie malowałem całej pokrywy, poniżej efekt (jeszcze nie finalny):
Pablo1o - 09-11-2010, 09:23
Jepiej oddać do malowania proszkowego. Nie powinno to wynieść drogo. Lakierownie sprayem ładnie wygląda do pierwszego zdjęcia dekla. Potem pojawiają się już odpryski głównie w okolicach śrub :/
|
|
|