To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Space Stara - [MSS DID] Zakup MSS 1,9 DID

marek_st - 08-08-2010, 22:14
Temat postu: [MSS DID] Zakup MSS 1,9 DID
Witam serdecznie szanowne grono, prosiłbym o podpowiedź czy warto http://otomoto.pl/mitsubi...-C13489580.html moim zdaniem coś podejrzanie tani jeszcze nie oglądałem mam zamiar jak najszybciej.
lucxxx - 09-08-2010, 08:07

Faktycznie jest podejrzanie tani.
poza tym: brak relingów dachowych - auto z 2004 roku raczej powinno je mieć, brak znaczka DID na klapie bagaznika - to sugeruje że auto miało jakieś przygody.

drtymf - 09-08-2010, 09:06

Tani ale z drugiej strony uboga wersja. Brak relingów to fakt ale poza tym mimo że jest w opisie inaczej ma tylko 2 el. szyby i brak el. lusterek. Brak DID na klapie ale znaczek SPACE STAR w prawidłowym miejscu - trzeba obejrzeć. Brak zdjęć komory silnika i bagażnika.
cns80 - 09-08-2010, 09:24

Ciekawe co to za wersja. Niby ma 4 poduszki, a tak to bieda. Ani halogenów, alni el szyb z tyłu, ani relingów, ani lusterek elektrycznych :)
Cos chyba nie tak z tylnym zderzakiem, bo na obu ujęciach na środku zderzaka jest jakby fala. To zbieg okoliczności że aparat z obu stron zrobił taki cień czy jednak zderzak jest wybrzuszony ?

lucxxx - 09-08-2010, 10:28

faktycznie zderzak z tyłu pofalowany. to w połączeniu z brakiem znaczka może świadczyć o jakichś bęckach z tyłu
drtymf - 09-08-2010, 10:53

Właśnie miałem na zderzak zwrócić Wam uwagę i zapomniałem :)
4 poduchy to chyba w standardzie w MSS były nie?

cns80 - 09-08-2010, 12:00

drtymf napisał/a:
4 poduchy to chyba w standardzie w MSS były nie?

W COMFORTach tak. A w FAMILY chyba były tylko dwie.

drtymf - 09-08-2010, 13:18

cns80, racja poszukałem i z rozpiski którą kiedyś znalazłem w sieci tak właśnie wynika. Chociaż tyle dziwnych wersji się zdarza że czasami tylko bić pokłony inwencji przy kompletowaniu wyposażenia ;)
marek_st - 09-08-2010, 20:02

Dziękuję bardzo za pomoc omijam szerokim łukiem, dzisiaj oglądałem taką http://otomoto.pl/mitsubi...-C14514522.html faktycznie do pomalowania maska i zderzak, ale książka serwisowa pusta, 1 kluczyk turbina po remoncie, w środku ładny zadbany, olej wzdłuż całego tunelu tunelu tam gdzie idzie rura wydechowa, ponoć tak sie stało po naprawie turbiny, mały przebieg 113 tys. Silnik jak dla mnie chodzi bardzo ładnie (do tej pory tylko Yaris benzyna)
drtymf - 10-08-2010, 07:56

Jeśli ma takie wycieki to bym go sobie darował, no chyba że masz znajomego mechanika który potwierdzi że to pierdoła, będzie wiedział co zrobić i powie że możesz brać. Inaczej możesz się w poważne koszty wpędzić. Istnieje opcja że to jakaś mała nieszczelność , chociaż w tym temacie tylko dobry mechanik może się wypowiedzieć.
cns80 - 10-08-2010, 08:18

marek_st napisał/a:
faktycznie do pomalowania maska i zderzak,
Do wymiany wszystkie plastiki pod zderzakiem. Nie ma szans żeby przetrwały. Maska zresztą też do wymiany, bo szpachla będzie odskakiwać przy trzaskaniu :) Halogen zaparowany też do wymiany.
marek_st napisał/a:
książka serwisowa pusta,
ciekawostka
marek_st napisał/a:
turbina po remoncie,
Nie wierzę w ten przebieg jeśli udało mu się wykończyć turbo. Podobnie uważam że jeśli wykończył turbo to następne będzie koło dwumasowe, za którego wymianę zapłaci następny właściciel ;) A co do turbo to niech da na to papiery z gwarancją, bo jak robił to jakiś kowal to wróżę jej bardzo krótką karierę :P
marek_st napisał/a:
w środku ładny zadbany,
A z zewnątrz wypolerowany. Nie kupuj auta ładnego tylko sprawne.
marek_st - 10-08-2010, 14:37

Jeszcze raz dzięki, no to nadal szukam do 17000 diesela MSS lub Mazde premacy ale wolę MSS
drtymf - 10-08-2010, 15:08

Premacy ?? A fuj :P z wyglądu i środka oczywiście :)
cns80 - 10-08-2010, 15:14

Premacy ma znajomy i po jego kłopotach z rozrządem sobie odpuściłem. Strasznie czuły napinacz tam jest.
Andrew - 10-08-2010, 15:24

Ogólnie do premacy ditd rozrząd wraz z pompą wody na markowych częściach to koszt ok.1100 PLN. Silnik jest oszczędny, tylko głośny :) No i regulacja ręczna zaworów trochę utrapienie, gdyż potrzeba za każdym razem zmieniać podkładki przelewowe. Kolejna sprawa wycierające się wałki rozrządu oraz dźwigienki zaworowe. Ale abstrahując od tego w rodzinie mam dwie mazdy z tym silnikiem i użytkownicy zadowoleni. Co do wyglądu to nie ulega wątpliwości, że SS ładniejszy :D