Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] jak założyć filtr gazu w carismie
owca87 - 10-08-2010, 13:34 Temat postu: [Cari 1.6] jak założyć filtr gazu w carismie jak założyć filtr gazu
i gdzie on sie wogole znajduje
kris80 - 10-08-2010, 13:50
U mnie jest na ścianie grodziowej po prawej stronie jak otworzysz maskę ale zapewne możesz miec go gdzies indziej. Podczas wymiany radzę zakręcić śróbę na butli gazu.
kristof - 10-08-2010, 18:15
filtra gazu szukaj między reduktorem a wtryskiwaczami ( sekwencja) albo ogólnie za reduktorem przy starszych instalacjach, również może go tam nie być, ale zasada montowania jest między reduktorem a silnikiem...
Więc najpierw zlokalizuj miejsce reduktora potem jaki masz filtr ( o ile masz ) i najlepiej kupić taki sam, albo coś podobnego...przepłacanie się nie opłaca...
I jeśli robisz wymianę to cóż ja nigdy nie zakręcałem gazu w butli, po prostu wyłączony silnik/zapłon albo inaczej kluczyk od auta w kieszeni a nie w stacyjce, 5min roboty i po kłopocie...
ale to się ma odnośnie filtra fazy lotnej
Drugi jest przy samej pompce, i wtedy ten się wymienia przy zakręconej butli gazu...jest to albo mała siatka cylindryczna, albo coś innego...czasami wystarczy przeczyścić to samemu domowymi sposobami
pozdrawiam i miłej zabawy życzę
|
|
|