To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - wymiana oleju w diamancie

kondzio diamant - 10-08-2010, 20:22
Temat postu: wymiana oleju w diamancie
Mam pytanko wchodziłem w temat wymiany oleju i piszą różnie napisali byscie jaki w końcu nalać ten olej do automatycznej skrzyni biegów i jaki do silnika .Przebiegu samochodu narazie nie znam bo przywiozłem go na lawecie i dopiero wkładam skrzynie biegów a samochodzik to 3.0 24v .POZDRAWIAM!!!!!!
zbyszek05 - 10-08-2010, 21:31

Proponuję stać nad głową przy wymianie oliwki .... ostatnio tego nie zrobiłem i wczoraj przy wymianie oleju wszedłem z panem do kanału a on nie mógł odkręcić filtra oleju . Po morderczych kombinowaniach - udało się - ale razem z gwintem :mrgreen: I tu zagwostka - jakim cudem nie leciało wcześniej i nic już nie udało się zakręcić ,napewno nie filtr oleju . A tak się składa że znam tego człowieka co to wymieniał mi ten olej i napewno mu zapłacę za ten uczynek :finga: bo mnie nosi od wczoraj ale nigdzie nie moge go namierzyć a osoba u której pracował zwolniła go za właśnie takie rzeczy .
Dobrze że był człowiek w warsztacie co zrobił mi drugi gwint na trzpieniu - teraz mam filtr od opla . W wolnym czasie odkręcę mocowanie ze starego bloku silnika i przełożę żeby było w "ori" i znów trzeba poświęcić czas na odkręcanie i przekręcanie ....
Ach ...tak ku przestrodze a olej wlałem valvoline maxlife 10w40 4.5 litra - silnik .Oczywiście filtr 0,3 a silnik 4 litry wlewam deko więcej bo ciszej silniczek chodzi