Carisma - Techniczne - Podłoże Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 2002
kelo84 - 11-08-2010, 22:22 Temat postu: Podłoże Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 2002 Witam,
Jestem zainteresowany kupnem Mitsubishi Carisma 1.8 GDI z 2002r. Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej z konkretnym modelem i wszystko wyszło ok. Ale zaniepokoiła mnie jedna rzecz. A mianowicie jak wszedłem z mechanikiem do kanału to na podłożu wszędzie był tzw. baranek. Mechanik był lekko zdziwiony. I zastanawiam się co to może oznaczać? Czy samochód był spawany? Nadwozie nic na to nie wskazuje. Jest jak najbardziej ok. Ale ten baranek mnie zaniepokoił czy przypadkiem ten samochód nie był spawany z kilku części
akbi - 11-08-2010, 22:32
moze byl, to musisz sprawdzic od srodka kabiny ... ale ... najprawdopodobniej ten "baranek" to impregnat przed korozja.
kelo84 - 11-08-2010, 22:38
Właśnie patrzyłem od środka kabiny tzn. złożyłem fotele, podniosłem wykładzinę i nic nie było widać. Więc może to faktycznie impregnat
akbi - 11-08-2010, 22:51
sprawdz pod wykladzina miedzy fotelami
Student - 12-08-2010, 06:19
Baranek jest standardowo w każdej Carismie,
Połozony jest od progów w stronę układu wydechowego ale do niego nie dochodzi, potem jest goła blacha tryśnięta trochę lakierem a pod samym wydechem goła szara blacha bez lakieru (koloru samochodu)
Baranek powinien mieć kolor żółto-brązowy.
Lakier (kolor samochodu ) jest tylko do progów potem delikatny cień.
|
|
|