To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - tuleki miedziane czy plastik??

major - 14-08-2010, 09:27
Temat postu: tuleki miedziane czy plastik??
Napisałem posta w temacie z tulejkami ale zadnej odpowiedzi nie uzyskałem. Moze tutaj czegos sie dowiem.

Moje tulejki znowu padły. Przeglądałem aukcje na allegro i trafiłem na takie cos:
tulejki miedziane

tulejki plastik
i teraz sie zastanawiam, które wybrać. Te miedziane powinny byc trwalsze tylko zastanawiam sią jak z jakością i dokładnością ich wykonania bo to "samoróbka".

A i jeszcze jedno kupie te tulejki w inter carsie? bo nie moge znaleść tgo w ich katalogu

pawelsonx - 14-08-2010, 10:50

jak został wymieniony komplet to nie powinno paść

Ja wymieniałem wszystko bo poprzedni właściciel wymieniał w salonie volvo tylko 2 bo miały luzy (mam na fakturze ) a po roku padła akurat ta co nie była wymieniana

jolly69 - 16-08-2010, 20:36

a daj linka na tą aukcję.. zobaczymy. Mi też się kończą a wymieniane niecały rok temu oryginały za masę kasy. Wiem, że ktoś na forum zajmował się nawet produkcją takowych tulejek z twardszych materiałów niż oryginały, ktoś też robił chyba z jakiegoś miękkiego metalu. Podobno działają, tylko są głośne.. sam na pewno będę eksperymentował bo znudziła mnie wymiana co rok kawałka plastiku..
ttomek550 - 01-04-2011, 23:20

A mógłby mi ktoś doradzić gdzie najlepiej, najtaniej i najszybciej kupić tulejki do skrzyni francuskiej (Carisma 1.6)?
Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/mitsubi...1501147767.html Sprzedawca jest z mojego miasta, więc byłoby najlepiej, tylko nie wiem, czy to będzie odpowiednie i dlatego pytam Was o radę :)
Proszę o jak najszybsze odpowiedzi, bo jeśli dobrze pójdzie to może bym sobie to w weekend zrobił :)
Pozdrawiam!

pawelsonx - 02-04-2011, 08:38

ja kupowałem od tego sprzedawcy i były ok
ttomek550 - 02-04-2011, 18:23

Też dziś u niego kupiłem, odebrałem osobiście, z zapałem wziąłem się za wymianę tych pod samochodem i mój zapał minął, gdy się okazało, że gdzieś zgubiłem jedną metalową tuleję i chciałem po prostu do nowego plastiku włożyć stary element metalowy, ale niestety nie chciało wejść, więc byłem zmuszony zamontować również stare plastiki i wymieniłem tylko gumę i oringi, natomiast tulejkę przy skrzyni wymieniłem całą i teraz mam dwa problemy. Po pierwsze nie wiem jak się zabrać za tulejki w wybieraku (mogę prosić o wyjaśnienie krok po kroku?), a po drugie po tej wymianie mój lewarek jest lekko przechylony w prawo i nie wiem co z tym można zrobić :( Mógłbym prosić kogoś o pomoc, jak to naprawić?
Pozdrawiam :)