To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego

Tomii - 14-08-2010, 21:56
Temat postu: Galant EA2A Tomii'ego
Po prawie 4-ech miesiącach poszukiwań mojego wymarzonego Galanta EA znalazłem w końcu w czerwcu tego oto Miśka 2.0 GLS 242.000 km przebiegu w benzynie 1998r., zawieszenie Eibach'a. Autko kupiłem od kolegi Mitsumaniaka "Prelud'a" (pozdro Prelud :) ) czyściutkie, zadbane i dopieszczone w dodatki tj. zderzak przód od SE, spojler na klapie, lekko przyciemnione szyby, felgi alu 17". Z auta jestem jak na razie b. zadowolony :)

parę aktualnych fotek po 3000km od zakupu:

Psikus - 14-08-2010, 23:05

Będziesz z niego zadowolony jeśli będziesz dbał tak, ja dbał Prelud. To piękne autko.
Tomii - 15-08-2010, 10:02

Psikus napisał/a:
Będziesz z niego zadowolony jeśli będziesz dbał tak, ja dbał Prelud. To piękne autko.

dbam, dbam i napewno będę. Parę rzeczy trzeba zrobić ale wszystko pomalutku...

Anonymous - 15-08-2010, 12:00

czego uzywasz do polerowania ?? bo swieci sie jakby z fabryki wyjechal
odlotowe felgi :biggrin: mamy podobne :biggrin:

Tomii - 15-08-2010, 13:32

cuuube napisał/a:
czego uzywasz do polerowania ?? bo swieci sie jakby z fabryki wyjechal
odlotowe felgi :biggrin: mamy podobne :biggrin:
Obrazek

auto rok temu miało robioną polerkę. Ja osobiście używam wosków firmy Formula 1 ale przymierzam się do czegoś takiego żeby jeszcze bardzie poprawić efekt :)
http://www.meguiars.pl/sh...ad3f22a7bec5ad1

Psikus - 15-08-2010, 15:00

Co jest do zrobienia?
Tomii - 15-08-2010, 15:11

Psikus napisał/a:
Co jest do zrobienia?

"kosmetyka" :)

prelud - 23-08-2010, 22:00

no i doczekalem sie galerii swojego bylego miska :) Musze powiedziec,ze trafil w bardzo dobre rece i z tego sie bardzo ciesze bo autko bylo i jest zadbane.Pare zmian nastapilo juz na plus :D Nic tylko dbaj o niego a napewno Ci sie odwdzieczy bezawaryjnoscia

pozdrawiam
prelud

Tomii - 27-08-2010, 19:43

prelud napisał/a:
no i doczekalem sie galerii swojego bylego miska :) Musze powiedziec,ze trafil w bardzo dobre rece i z tego sie bardzo ciesze bo autko bylo i jest zadbane.Pare zmian nastapilo juz na plus :D Nic tylko dbaj o niego a napewno Ci sie odwdzieczy bezawaryjnoscia

pozdrawiam
prelud

:) :) :)

Tomii - 08-09-2010, 20:30

Wczoraj wymieniem żarówki w klimatroniku oraz podświetlenia trójkącika od awaryjnych, dziś założyłem białe żarówki do zegarów a wcześniej jeszcze wymieniłem żarówki od włącznika halogenów, przeciwmgielnych tył oraz regulacji wysokości świateł na ledy. W końcu wszystko świeci jak należy :)

a na dniach misiek dostanie nowe świece Denso IK20 oraz takie właśnie kierunki boczne firmy Depo :

fck - 09-09-2010, 11:53

zawsze mi się podobał ten galancik ze względu na ciekawy kolor, masz już zderzak od SE teraz pomyśl o progach i zderzaku tył od avance, mi się marzy taki :)
Tomii - 09-09-2010, 18:09

fck napisał/a:
zawsze mi się podobał ten galancik ze względu na ciekawy kolor, masz już zderzak od SE teraz pomyśl o progach i zderzaku tył od avance, mi się marzy taki :)

tylko szczerze mówiąc pakiet Avance nie podoba mi się tak jak SE, zwłaszcza przedni zderzak i progi, tył jest ok. Tylko że tylny zderzak z Avanca do progów SE chyba nie za bardzo by pasowal :?

Psikus - 09-09-2010, 22:24

Tomii, luknij w galerie robertdg on ma sporta z tyłem avance, wygląda super.
Tomii - 10-09-2010, 08:09

Psikus napisał/a:
Tomii, luknij w galerie robertdg on ma sporta z tyłem avance, wygląda super.

noooo, wygląda więcej niż dobrze :) może kiedyś też taki zderzak założę, czas i fundusze pokażą. Na razie przed zimą muszę wymienić amorki z przodu i olej w skrzyni.

prelud - 11-09-2010, 23:46

no widze ze cos sie dzieje w tym temacie :D chcialbym zobaczyc fotke tych kierunkow jak leza na aucie :wink: ostatnio doszedlem do wniosku ze przyciemnie swojego akordeona tez taka folia jaka mialem w galancie,a ktora ma teraz kolega Tomii, lubie zagladac w ten dzial i patrzec co sie tu ciekawego dzieje
pozdrawiam