[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System ASTC w Lancerze 1.5
lichy - 19-08-2010, 13:15 Temat postu: System ASTC w Lancerze 1.5 Jak już napisałem w powitaniu, pomalutku przymierzam się do zakupu Lancera sedan 1.5 (powinien wystarczyć).
Jak wiadomo w tej wersji silnikowej nie ma w standardzie systemu kontroli trakcji ASTC. Jest natomiast możliwość jego zamówienia do w/w pojazdu i kosztuje to 2000 PLN.
Zastanawiam się nad takim doposażeniem auta.
Czy ktoś z użytkowników 1.5 ma może w swoim pojeździe ASTC?
Czy warto takie coś dokupić?
Pomijam fakt że taka wersja będzie sprowadzana na zamówienie więc oczekiwanie kilka miesięcy (informacja od dealera), ale to akurat mnie nie przeraża.
svalbard - 19-08-2010, 14:33
Ja mam i nie wyobrażam sobie autka bez tego - jedzie jak po szynach, czuję się przez to bezpieczniej - nie wierzyłem, że to robi aż taką różnicę, dopóki nie wypróbowałem
lichy - 19-08-2010, 14:55
svalbard napisał/a: | Ja mam i nie wyobrażam sobie autka bez tego |
...a kiedy kupowałeś, zamawiałeś osobno, czy akurat był tak wyposażony egzemplarz "na stanie"?
Długo się na taki model czeka?
Po niedzieli wybieram się na jazdę testową i pewnie rozpocznę proces negocjacji ceny i/lub dodatków jakichś.
Udało Ci się zbić cenę, ewentualnie dostać jakieś akcesoria dodatkowe "w cenie"?
svalbard - 19-08-2010, 15:35
lichy napisał/a: | svalbard napisał/a: | Ja mam i nie wyobrażam sobie autka bez tego |
...a kiedy kupowałeś, zamawiałeś osobno, czy akurat był tak wyposażony egzemplarz "na stanie"?
Długo się na taki model czeka?
Po niedzieli wybieram się na jazdę testową i pewnie rozpocznę proces negocjacji ceny i/lub dodatków jakichś.
Udało Ci się zbić cenę, ewentualnie dostać jakieś akcesoria dodatkowe "w cenie"? |
Mam wersję Invite - tam jest to standard. Miałem to szczęście, a raczej byłem tak niecierpliwy, że na autko nie czekałem wcale - akurat było
Auto kupiłem na początku czerwca.
Ceny zbić się nie da, ale gratisy owszem, dostałem - dywaniki, blokada skrzyni, nakrętki zabezp. na alufelgi.
Trik - 19-08-2010, 15:51
lichy napisał/a: | Jak wiadomo w tej wersji silnikowej nie ma w standardzie systemu kontroli trakcji ASTC. |
Sprawdź dobrze specyfikację. O ile pamiętam kontrola trakcji zaczyna się od wesji wyposażenia, a nie silnika , INVITE. Choć swego czasu były też jako dodatek do wersji niższej chyba INFORM za dopłatą 2000pln.
Ale tu http://www.mitsubishi.pl/...je/Lancer-Sedan jest jaśniej to opisane i od wersji INFORM. Prawdopodobnie dla tego że od 2011 lub 2012 ma to być system obowiązkowy w "jewropie"
Sprawdź jeszcze czy nie będzie już dostepnych, jesienią, silników 1,6 w Lancerze. A cenę można zawsze negocjować. Nawet nalezy i warto czasem podzwonić jak sie ma daleko.
lichy - 19-08-2010, 17:23
svalbard napisał/a: | Mam wersję Invite - tam jest to standard |
Trik napisał/a: | Sprawdź dobrze specyfikację |
Właśnie sprawdziłem specyfikację - ASTC jest w każdej wersji wyposażenia (od INFORM w górę) jako standard, ale nie w komplecie z silnikiem 1.5, tam jest za dopłatą 2000 PLN. Potwierdzone przez dilera.
bastek - 19-08-2010, 18:17
jak zaczynałem pytać o inform 1,5 z ASTC i sprowadzanie, to dostałem 3 propozycje od różnych dealerów invite 1,5 w cenie informa z tym systemem. fakt, że były do wzięcia od ręki..... a do zamawianie i sprowadzania dealerzy nie byli chętni, razcej namawiali zeby brać co jest
a, i jeszcze w invite był bluetooth (nie wiem jak teraz) - bez tego nie wyobrażam sobie teraz samochodu......
Trik - 19-08-2010, 21:43
lichy napisał/a: | ale nie w komplecie z silnikiem 1.5, tam jest za dopłatą 2000 PLN | Bez jaj z 1,5 trzeba dopłacać? bez względu na wersję wypasu?
bastek1 napisał/a: | i jeszcze w invite był bluetooth (nie wiem jak teraz) |
BT poszedł do wersji wyższej. Niestety.
lichy - 20-08-2010, 00:15
Trik napisał/a: | Bez jaj z 1,5 trzeba dopłacać? bez względu na wersję wypasu? |
Przepraszam za zamieszanie, ale bazowałem na następujących źródłach:
Cytat ze strony MMC Car Poland:
"...Pakiet Inform zawiera:
Układ ABS z Elektronicznym Rozdziałem Siły Hamowania (EBD)
Aktywna Kontrola Stabilności i Trakcji (ASTC) 1.5 - opcja...
...Pakiet Invite Zawiera pełną wersję pakietu Inform, a dodatkowo.... "
Cytat z cennika, jaki dostałem na kartce od dilera:
"ASTC - Aktywna stabilizacja toru jazdy i kontrola trakcji (w wersji 1.5 INFORM - opcja)
Więc trochę sprzeczne dane, muszę jeszcze podzwonić i dokładniej się dowiedzieć.
grzes - 20-08-2010, 08:50
Nie masz co dzwonić. Wszystkie Lancery są seryjnie wyposażone w ASTC, poza modelem 1,5 INFORM w którym jest to opcja.
Trik - 20-08-2010, 17:49
grzes napisał/a: | Nie masz co dzwonić. Wszystkie Lancery są seryjnie wyposażone w ASTC, poza modelem 1,5 INFORM w którym jest to opcja |
Amen
piomic - 20-08-2010, 21:29
bastek1 napisał/a: | bluetooth - bez tego nie wyobrażam sobie teraz samochodu | To jest nas dwóch. Żonie do Colta właśnie dokupiłem.
Trik - 20-08-2010, 23:59
piomic napisał/a: | To jest nas dwóch. | Ja też, ja też. A najbardziej chichram jak widzę furkę za min 200kpln i goscia który wywija jedną łapą przy zakrętac,h a w drugą robi sobie dobrze telefonem w ucho. No ale takiego to podobno stać na mandat i nawet kogoś pierdyknąć, całkiem nie chcący.
mkm - 22-08-2010, 15:12
Jako, ze piomic i Trik zboczyli z głownego tematu, a i sam autor jak czytam ma wiecej pytan i wątpliwości - temat przenosze do ogólnego.
|
|
|