To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Skórzana tapicerka

Seph - 19-08-2010, 18:58
Temat postu: Skórzana tapicerka
Witam wszystkich :)

Ponieważ w mojej cari dosyć poważnemu zużyciu uległy przednie fotele rozważam wymianę ich na zestaw fotele+kanapa w wersji skórzanej. W związku z tym mam pytanie czy możliwe jest zamontowanie (bez problemów i przeróbek) tych elementów pochodzących z "anglika" w europejskiej wersji tego samochodu? Kolega wspominał coś o różnicach w elektryce, gdy próbował podobnego zabiegu w Mazdzie 6 i zacząłem się zastanawiać czy tutaj też może być problem... proszę o pomoc zwłaszcza, że cena takiego kompletu jest b. korzystna...

Przeboleję brak regulacji siedziska kierowcy :mrgreen:

gigant87 - 19-08-2010, 23:05

Cytat:
Przeboleję brak regulacji siedziska kierowcy

Jak poskładasz dwa komplety, to będziesz miał regulację siedziska i kierowcy i pasażera :)

Seph - 20-08-2010, 15:53

gigant87 napisał/a:
Jak poskładasz dwa komplety, to będziesz miał regulację siedziska i kierowcy i pasażera :)

To by było idealne rozwiązanie ale... wtedy zapięcie pasa będzie ze złej strony :| Chyba, że da się je przełożyć ale wtedy nie trzeba by składać 2 kompletów :D

Ulf - 20-08-2010, 17:52

można tez poszukać foteli/kanapy od Volvo v40 (są znacznie tańsze)

nie wiem jak w przypadku diesla, ale do GDI podobno psaują

tutaj odpowiedni temat

http://forum.mitsumaniaki...kierowcy++volvo

barthez2183 - 22-08-2010, 09:12

W Cari jedyne przewody w fotelach są od poduszek i podgrzewania jeśli posiadasz,a żeby mieć obydwa fotele regulowane musisz przełożyć skórę tylko na swój fotel kierowcy,drugi pasuje bez przerabiania.
Anonymous - 25-09-2010, 04:21

a czy siedzenia z kanapą będą pasowały z cari II do cari I ?
Anonymous - 25-09-2010, 09:41

Darek napisał/a:
a czy siedzenia z kanapą będą pasowały z cari II do cari I ?

tak