| 

| Carisma - Techniczne - Skórzana tapicerka

Seph - 19-08-2010, 17:58
 Temat postu: Skórzana tapicerka
 Witam wszystkich

Ponieważ w mojej cari dosyć poważnemu zużyciu uległy przednie fotele rozważam wymianę ich na zestaw fotele+kanapa w wersji skórzanej. W związku z tym mam pytanie czy możliwe jest zamontowanie (bez problemów i przeróbek) tych elementów pochodzących z "anglika" w europejskiej wersji tego samochodu? Kolega wspominał coś o różnicach w elektryce, gdy próbował podobnego zabiegu w Mazdzie 6 i zacząłem się zastanawiać czy tutaj też może być problem... proszę o pomoc zwłaszcza, że cena takiego kompletu jest b. korzystna...

Przeboleję brak regulacji siedziska kierowcy
   gigant87 - 19-08-2010, 22:05

| Cytat: |  	  | Przeboleję brak regulacji siedziska kierowcy | 

Jak poskładasz dwa komplety, to będziesz miał regulację siedziska i kierowcy i pasażera
   Seph - 20-08-2010, 14:53

| gigant87 napisał/a: |  	  | Jak poskładasz dwa komplety, to będziesz miał regulację siedziska i kierowcy i pasażera   | 

To by było idealne rozwiązanie ale... wtedy zapięcie pasa będzie ze złej strony
  Chyba, że da się je przełożyć ale wtedy nie trzeba by składać 2 kompletów   Ulf - 20-08-2010, 16:52

można tez poszukać foteli/kanapy od Volvo v40 (są znacznie tańsze)

nie wiem jak w przypadku diesla, ale do GDI podobno psaują

tutaj odpowiedni temat

http://forum.mitsumaniaki...kierowcy++volvo
 barthez2183 - 22-08-2010, 08:12

W Cari jedyne przewody w fotelach są od poduszek i podgrzewania jeśli posiadasz,a żeby mieć obydwa fotele regulowane musisz przełożyć skórę tylko na swój fotel kierowcy,drugi pasuje bez przerabiania.
 Anonymous - 25-09-2010, 03:21

a czy siedzenia z kanapą będą pasowały z cari II do cari I ?
 Anonymous - 25-09-2010, 08:41

| Darek napisał/a: |  	  | a czy siedzenia z kanapą będą pasowały z cari II do cari I ? | 

tak

|  | 
 |  |