[92-96]Galant E5xA - Hamulce 2.0 td
Anonymous - 20-08-2010, 11:01 Temat postu: Hamulce 2.0 td problem sie zaczol jak skonczyly sie klocki wymienilem na nowe i przez pare miesiecy bylo ok do momentu jka zaczely trzymac hamulce wiec rozebralem tloczki wyczyscilem zalozylem, nowe uszczelnienia i gumy przeciw pylowe i dzieje sie podobnie jak lekko hamuje to jest ok 2 razy mocniej wcisne pedal i lapie lewa strona tylko dodam ze na postoju na wylonczonym silniku tloczek sie cofa tylko uruchomi sie silnik i zacznie dzialac w spomaganie juz jest gorze j ??? co moze byc tego przyczyna hamulce sa odpowietrzone,
Owczar - 23-08-2010, 12:36
Baks, na wstępie proszę o napisanie posta z zachowaniem interpunkcji, bo musiałem go 3 razy przeczytać, zeby cokolwiek zrozumiec
Moje wnioski są takie:
Zapiekły Ci się hamulce tak? Po wyczyszczeniu i wymianie gumek nic się nie zmieniło? Tzn na postoju tłoczek się cofa, a przy odpalonym silniku już nie?
Jeśli tak to bardzo możliwe, że padło servo, które delikatnie podtrzymuje tłok pompki. Na odpalonym silniku zdejmij przewód podciśnienia z serva i zobacz czy się cofnie.
Anonymous - 23-08-2010, 20:40
ok sprubuje tak zrobic dzieki za rade
[ Dodano: 24-08-2010, 20:30 ]
odlaczylem wezyk od serwa i hamulce puscily , dalejk nie wiem czego to wina bop jak by bylo serwo popsute to by byl twardy pedal moze to pompa
|
|
|