Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.0 sedan, 1998r, Zduńska Wola
Tomasz87 - 20-08-2010, 22:46 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.0 sedan, 1998r, Zduńska Wola Dwa dni temu znalazłem taką ofertę:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C14673733.html
Kod: | Cena (brutto):
11 900 PLN / 2 996 EUR (do negocjacji)
Kategoria:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Wersja: VI, Rok produkcji: 1998, Data rejestracji: 07/2010, Przegląd: 06/2011, Ubezpieczenie: 02/2011, 187 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna+LPG, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Holandia, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, bezwypadkowy
Opis pojazdu:
Do sprzedania Galant 2.0 16V z sekwencyjną instalacją gazową. Sprowadzony z Holandii ok. 2 miesiące temu. Jestem pierwszym właścicielem w Polsce, auto zarejestrowane i ubezpieczone. Stan samochodu oceniam na bardzo dobry bez śladów korozji i wgnieceń, bezwypadkowy. Stan techniczny i wizualny bez zastrzeżeń elementy eksploatacyjne wymienione. Zużycie gazu ok. 12 l/100 km. Klimatyzacja sprawna silnik na benzynie i gazie pracuje równo i cicho. Zapraszam do obejrzenia i na jazdę próbną. Auto godne uwagi. Oferta prywatna. |
Widzicie coś niepokojącego? Jutro sam będę chciał go obejrzeć... Na co zwrócić szczególną uwagę?
fj_mike - 21-08-2010, 19:02
Nie wygląda źle na fotkach. Nie ma się do czego przyczepić.
Jest to najuboższa wersja Galanta. Dowiedz się koniecznie jaka to instalacja gazowa.
Tomasz87 - 22-08-2010, 22:58
fj_mike napisał/a: | Nie wygląda źle na fotkach. Nie ma się do czego przyczepić.
Jest to najuboższa wersja Galanta. Dowiedz się koniecznie jaka to instalacja gazowa. |
Kupiłem ten samochód. Mimo, że tak jak mówisz, to najuboższa jego wersja, to mi cholernie się podoba...
Generalnie auto nie zniszczone, dwa wypryski na rancie maski, ledwo widoczna wgniotka nad prawym nadkolem, lewe robione - ledwo widać.
Jeździ się rewelacyjnie wygodnie, brak luzów czy dziwnych odgłosów zawieszenia.
LPG - instalacja holenderska, sekwencyjna - butla 70L w bagażniku - homologacja na jeszcze 7 lat, sprytny przełącznik gaz/benzyna, działa bardzo dobrze. Sprawdziłem spalanie: 11-12l przy ogólnie 110 - 130 km/h.
Co się okazuje: Auto zimniutkie rano piszczy po odpaleniu, potem na 1,2,3 biegu na wyższych obrotach - podczas zmiany biegów na jałowym przygasają światła - zużyty pasek? może słabo naciągnięty....?
carbon11 - 22-08-2010, 23:03
kupiłeś go z mojego miasta
Zmień pasek alternatora i będzie git
fj_mike - 22-08-2010, 23:04
Tomasz87 napisał/a: | Auto zimniutkie rano piszczy po odpaleniu, potem na 1,2,3 biegu na wyższych obrotach - podczas zmiany biegów na jałowym przygasają światła - zużyty pasek? może słabo naciągnięty....? |
To jest pytanie do działu technicznego. Użyj szukajki, zapewne znajdziesz pokrewny temat.
Tak na szybko: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=37904
Tomasz87 - 22-08-2010, 23:12
carbon11 napisał/a: | kupiłeś go z mojego miasta |
może miałeś przyjemność go mijać...
całkiem miło tam macie...
carbon11 napisał/a: |
Zmień pasek alternatora i będzie git |
tak pewnie zrobię.
-----
fj_mike - dzięki za pomoc.
carbon11 - 22-08-2010, 23:24
faktycznie gal bardzo ładny
miałem kiedyś przyjemność oglądać go pod sklepem niestety nie doczekałem się na właściciela
Gratuluje zakupu
Tomasz87 - 23-08-2010, 21:05
Ciekawe, czy już wtedy stał na różnych bieżnikach z tyłu...
Nie dopatrzyłem się, że mam dwa różne kapcie na tylnej osi... ot, jak się co da ukryć - to sprzedający to ukryje...
|
|
|