To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Klima silnik spada z obrotów

Cargo - 21-08-2010, 08:55
Temat postu: [Cari 1.6] Klima silnik spada z obrotów
Szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego tematu . Problem polega na tym że jak silnik chodzi na wolnych obrotach to wszystko jest ok obroty w granicach 900 . Tylko jak włączę klimę to obroty spadają na 500 i silnikiem oraz karoseria zaczyna trząść . Czasami jest tak że je podbije na klimie ,ale to żadkość

Nie wiem co to może być bardzo bym prosił szybka pomoc .Bo jazda bez klimy to męczarnia :(

gruku - 21-08-2010, 11:05

Mam pytanko odnośnie twojego LPI, czy na gazie zapala Ci się kontrolka silnika na wolnych obrotach. Ja miałem spaloną żarówkę dopiero jak wymieniłem okazało że się zapala.
Cargo - 21-08-2010, 13:28

gruku napisał/a:
Mam pytanko odnośnie twojego LPI, czy na gazie zapala Ci się kontrolka silnika na wolnych obrotach. Ja miałem spaloną żarówkę dopiero jak wymieniłem okazało że się zapala.

Właśnie że się nie zapala

Pod wieczór sprawdzę metodą spinacza jakie błędy wymrugało

mheniek - 21-08-2010, 13:55
Temat postu: Re: Klima silnik spada z obrotów
Cargo napisał/a:
Problem polega na tym że jak silnik chodzi na wolnych obrotach to wszystko jest ok obroty w granicach 900 . Tylko jak włączę klimę to obroty spadają na 500 i silnikiem oraz karoseria zaczyna trząść . Czasami jest tak że je podbije na klimie ,ale to żadkość

Nie wiem co to może być bardzo bym prosił szybka pomoc .Bo jazda bez klimy to męczarnia :(

Mialem podobnie. Wymienilem filtr powietrza i przestal schodzic z obrotow.

Cargo - 21-08-2010, 21:22
Temat postu: Re: Klima silnik spada z obrotów
mheniek napisał/a:
Cargo napisał/a:
Problem polega na tym że jak silnik chodzi na wolnych obrotach to wszystko jest ok obroty w granicach 900 . Tylko jak włączę klimę to obroty spadają na 500 i silnikiem oraz karoseria zaczyna trząść . Czasami jest tak że je podbije na klimie ,ale to żadkość

Mialem podobnie. Wymienilem filtr powietrza i przestal schodzic z obrotow.

Filtr jest nowy wiec bo może być coś innego

Wymrógałem kod błędów http://www.youtube.com/watch?v=_6aw51pK8f0

Czy ktoś może mi powiedzieć jakie błędy wyskoczyły ,bo dla mnie ta lampa za szybko miga

robertdg - 21-08-2010, 22:25

Wygląda na:
12. Mass air flow (MAF) sensor, karman vortex airflow meter
41. wtryskiwacze

poczytaj o diagnozie tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981