Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Klima silnik spada z obrotów
Cargo - 21-08-2010, 08:55 Temat postu: [Cari 1.6] Klima silnik spada z obrotów Szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego tematu . Problem polega na tym że jak silnik chodzi na wolnych obrotach to wszystko jest ok obroty w granicach 900 . Tylko jak włączę klimę to obroty spadają na 500 i silnikiem oraz karoseria zaczyna trząść . Czasami jest tak że je podbije na klimie ,ale to żadkość
Nie wiem co to może być bardzo bym prosił szybka pomoc .Bo jazda bez klimy to męczarnia
gruku - 21-08-2010, 11:05
Mam pytanko odnośnie twojego LPI, czy na gazie zapala Ci się kontrolka silnika na wolnych obrotach. Ja miałem spaloną żarówkę dopiero jak wymieniłem okazało że się zapala.
Cargo - 21-08-2010, 13:28
gruku napisał/a: | Mam pytanko odnośnie twojego LPI, czy na gazie zapala Ci się kontrolka silnika na wolnych obrotach. Ja miałem spaloną żarówkę dopiero jak wymieniłem okazało że się zapala. |
Właśnie że się nie zapala
Pod wieczór sprawdzę metodą spinacza jakie błędy wymrugało
mheniek - 21-08-2010, 13:55 Temat postu: Re: Klima silnik spada z obrotów
Cargo napisał/a: | Problem polega na tym że jak silnik chodzi na wolnych obrotach to wszystko jest ok obroty w granicach 900 . Tylko jak włączę klimę to obroty spadają na 500 i silnikiem oraz karoseria zaczyna trząść . Czasami jest tak że je podbije na klimie ,ale to żadkość
Nie wiem co to może być bardzo bym prosił szybka pomoc .Bo jazda bez klimy to męczarnia |
Mialem podobnie. Wymienilem filtr powietrza i przestal schodzic z obrotow.
Cargo - 21-08-2010, 21:22 Temat postu: Re: Klima silnik spada z obrotów
mheniek napisał/a: | Cargo napisał/a: | Problem polega na tym że jak silnik chodzi na wolnych obrotach to wszystko jest ok obroty w granicach 900 . Tylko jak włączę klimę to obroty spadają na 500 i silnikiem oraz karoseria zaczyna trząść . Czasami jest tak że je podbije na klimie ,ale to żadkość
Nie wiem co to może być bardzo bym prosił szybka pomoc .Bo jazda bez klimy to męczarnia |
Mialem podobnie. Wymienilem filtr powietrza i przestal schodzic z obrotow. |
Filtr jest nowy wiec bo może być coś innego
Wymrógałem kod błędów http://www.youtube.com/watch?v=_6aw51pK8f0
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie błędy wyskoczyły ,bo dla mnie ta lampa za szybko miga
robertdg - 21-08-2010, 22:25
Wygląda na:
12. Mass air flow (MAF) sensor, karman vortex airflow meter
41. wtryskiwacze
poczytaj o diagnozie tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
|
|
|