Carisma - Techniczne - ramka  konsoli  + kontrolka  ręcznego 

Anonymous - 03-09-2010, 19:54 Temat postu: ramka  konsoli  + kontrolka  ręcznego witam  poszukuje  r5amki  konsoli  do  carismy  1,9  di-d 2001 r  comfort  ......a  mianowicie  jak  zapalałem  awaryjne  światła  to  wpadł  mi  włącznik  do  środka  wyłamała  się  jedna  strona  mocowania i  lipa ramka  do  wymiany 

2  to  zapala  mi  się  kontrolka  ręcznego  podczas  hamowania  i  nie   zgaśnie  sama  dopiero  jak  wyłączę  silnik  i  uruchomię  ponownie  to  gaśnie  jednak  po  chwili  podczas  hamowania szczególnie  na  zakrętach  zapala  się  ,,,czy  to  czujnik  do  wymiany  lub  inna  dolegliwość
												 robertdg - 03-09-2010, 20:21

| bufor napisał/a: | 	 		  | 2 to zapala mi się kontrolka ręcznego podczas hamowania i nie zgaśnie sama dopiero jak wyłączę silnik i uruchomię ponownie to gaśnie jednak po chwili podczas hamowania szczególnie na zakrętach zapala się ,,,czy to czujnik do wymiany lub inna dolegliwość | 	   Może być mało płynu hamulcowego w zbiorniczku, albo zawieszający się pływak, płyn hamulcowy to DOT4
												 Anonymous - 05-09-2010, 19:32
  robertdg  gratuluje  trafiłeś  kolego w  sedno  jeśli  chodzi  o  kontrolkę  za  mało  było  płynu  dolałem  i  cud  nie  świeci  się  i  nie  zapala  w ogóle  podczas  hamowania    :)  stokrotne  dzięki
												 shymo - 05-09-2010, 19:48
  Warto sprawdzić czy gdzieś nie przecieka na instalacji.
												 robertdg - 05-09-2010, 19:53

| shymo napisał/a: | 	 		  | Warto sprawdzić czy gdzieś nie przecieka na instalacji. | 	   klocki hamulcowe i tarcze się scieraja i poziom plynu sie obniza    no chyba, że kolega bufor, niedawno wymieniał tarcze i klocki i zapomnial o tym wspomniec, to by tlumaczylo jakies przecieki.

| 

|  

|