To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - ramka konsoli + kontrolka ręcznego

Anonymous - 03-09-2010, 20:54
Temat postu: ramka konsoli + kontrolka ręcznego
witam poszukuje r5amki konsoli do carismy 1,9 di-d 2001 r comfort ......a mianowicie jak zapalałem awaryjne światła to wpadł mi włącznik do środka wyłamała się jedna strona mocowania i lipa ramka do wymiany

2 to zapala mi się kontrolka ręcznego podczas hamowania i nie zgaśnie sama dopiero jak wyłączę silnik i uruchomię ponownie to gaśnie jednak po chwili podczas hamowania szczególnie na zakrętach zapala się ,,,czy to czujnik do wymiany lub inna dolegliwość

robertdg - 03-09-2010, 21:21

bufor napisał/a:
2 to zapala mi się kontrolka ręcznego podczas hamowania i nie zgaśnie sama dopiero jak wyłączę silnik i uruchomię ponownie to gaśnie jednak po chwili podczas hamowania szczególnie na zakrętach zapala się ,,,czy to czujnik do wymiany lub inna dolegliwość
Może być mało płynu hamulcowego w zbiorniczku, albo zawieszający się pływak, płyn hamulcowy to DOT4
Anonymous - 05-09-2010, 20:32

robertdg gratuluje trafiłeś kolego w sedno jeśli chodzi o kontrolkę za mało było płynu dolałem i cud nie świeci się i nie zapala w ogóle podczas hamowania :) :) stokrotne dzięki
shymo - 05-09-2010, 20:48

Warto sprawdzić czy gdzieś nie przecieka na instalacji.
robertdg - 05-09-2010, 20:53

shymo napisał/a:
Warto sprawdzić czy gdzieś nie przecieka na instalacji.
klocki hamulcowe i tarcze się scieraja i poziom plynu sie obniza ;-) no chyba, że kolega bufor, niedawno wymieniał tarcze i klocki i zapomnial o tym wspomniec, to by tlumaczylo jakies przecieki.