Carisma - Techniczne - ramka konsoli + kontrolka ręcznego
Anonymous - 03-09-2010, 20:54 Temat postu: ramka konsoli + kontrolka ręcznego witam poszukuje r5amki konsoli do carismy 1,9 di-d 2001 r comfort ......a mianowicie jak zapalałem awaryjne światła to wpadł mi włącznik do środka wyłamała się jedna strona mocowania i lipa ramka do wymiany
2 to zapala mi się kontrolka ręcznego podczas hamowania i nie zgaśnie sama dopiero jak wyłączę silnik i uruchomię ponownie to gaśnie jednak po chwili podczas hamowania szczególnie na zakrętach zapala się ,,,czy to czujnik do wymiany lub inna dolegliwość
robertdg - 03-09-2010, 21:21
bufor napisał/a: | 2 to zapala mi się kontrolka ręcznego podczas hamowania i nie zgaśnie sama dopiero jak wyłączę silnik i uruchomię ponownie to gaśnie jednak po chwili podczas hamowania szczególnie na zakrętach zapala się ,,,czy to czujnik do wymiany lub inna dolegliwość | Może być mało płynu hamulcowego w zbiorniczku, albo zawieszający się pływak, płyn hamulcowy to DOT4
Anonymous - 05-09-2010, 20:32
robertdg gratuluje trafiłeś kolego w sedno jeśli chodzi o kontrolkę za mało było płynu dolałem i cud nie świeci się i nie zapala w ogóle podczas hamowania :) stokrotne dzięki
shymo - 05-09-2010, 20:48
Warto sprawdzić czy gdzieś nie przecieka na instalacji.
robertdg - 05-09-2010, 20:53
shymo napisał/a: | Warto sprawdzić czy gdzieś nie przecieka na instalacji. | klocki hamulcowe i tarcze się scieraja i poziom plynu sie obniza no chyba, że kolega bufor, niedawno wymieniał tarcze i klocki i zapomnial o tym wspomniec, to by tlumaczylo jakies przecieki.
|
|
|