Carisma - Techniczne - słychac obcieranie przy skrecaniu w lewo
rogal133 - 04-09-2010, 21:10 Temat postu: słychac obcieranie przy skrecaniu w lewo witam mam taki problem a mianowicie podczas skrecenia kolami na maksa w lewo i ruszeniu slychac takie jakby tarcie nie jakies przerazliwe ale slychac cos i dodam ze gdy samochod jedzie powoli to tego nie slychac tylko musi juz nabrac jakiejs predkosci tzn zaraz po ruszeniu ego nie ma tylko jak juz sie trszke samochód bujnie ja wiem moze do 15 km/h. spotkal ktoś sie juz z takim zjawiskiem?? i dodam ze nie widac zeby gdzies opona przycierała
rodman26 - 07-09-2010, 21:36
Mianowicie może to być nadkole luźne,może masz felgi adoptowane z innego auta (osobiście miałem ten problem po założeniu zimówki)może to być wybita guma na wachaczu i dostaje lekkiego luzu bo tez sie spotkałem z takim problemem.Więc proponuje sprawdzić do porządku zawias i osłony.Pozdro
rogal133 - 08-09-2010, 22:28
osłony tzn nadkola??
rodman26 - 09-09-2010, 21:13
Mogą to być nadkola.Sprawdz dokładnie środki nadkoli i zobacz czy są ślady bo raczej na oponie tego nie zaobserwujesz.Pozdro
Andrew - 09-09-2010, 21:29
U mnie tak obcierało tylko, że przy większych prędkościach jadąc na wprost, na początku myślałem, że łożyska w skrzyni się kończą Później się okazało, że nadkole swobodnie sobie wisi Sprawdź dokładnie nadkole...
|
|
|