To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - [EA5A/W 2.5] Podłączenie radia Pioneer DEH-4000UB

Casshern - 04-09-2010, 23:45
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Podłączenie radia Pioneer DEH-4000UB
Jak w temacie. Galancik świeżo po zakupie, spoczywa na podjezdzie. Oczywiscie niecierpliwosc wziela gore i zadecydowalem przelozyc radio z poprzedniego samochodu. Byłem przekonany ze nie bedzie w tym zadnej filozofii....:/ Jak widac jest. Po podlaczeniu do kostki radio jest ciemne. Po poprzełączaniu kabelkow miedzy radem w kostką(czerwony z zółtym i tak dalej) radio wziac ciemne. Prawdopodobnie jutro przebadam go miernikiem, ale moze jest cos o czym powinienem wiedziec a nie kombinowac. Nie rozumiem do czego jest mniejszy kabel z biala plastikowa wtyczka idacy z wiazka kabli z glebi auta. Szukalem w googlach i na forum ale nic nie znalazlem wiec jesli jednak bylo to juz poruszane to prosze o linka. Dziekuje i witam WSZYSTKICH Mitsumaniaków, miło znaleźć się wsrod was.
mackbeth - 05-09-2010, 00:09

HE :) też miałem małego zonka, ale juzwyjasniam: Seryjne radio galanta masę bierze z obudowy radia, i wiązce do radia nie ma wyprowadzonego tego przewodu. Jeśli kupisz przejściówkę Mistu-ISO, to czarny przewód masy od złącza ISO będzie zakończony stykiem który trzeba przykręcić gdzieś do masy auta.. ponieważ nie chciało mi się rozkręcać przedniego panelu żeby dobrać się do śrubki jakiejś, przewód przykręciłem gdzie pod kolumna kierownicy, tam gdzie miałem dostęp( chociaż też nie było łatwo)
Pozdrawiam

robertdg - 05-09-2010, 00:20

Zdjęcia i rozpiski kości audio w Galancie EA http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=42896