Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Reset radia i przejechanych km
mandryl - 06-09-2010, 09:34 Temat postu: [Cari 1.9TD] Reset radia i przejechanych km Witam,
jakieś 2 dni temu wystąpiła w mojej cari dziwna sytuacja, po przekręceniu kluczyka w pozycje stop (tzn po zgaszeniu auta) i po ponownym przekręceniu kluczyka, następuje reset ustawień radia, daty, zegarka, oraz ilości przejechanych km, do tego nie świeci się także lampka wewnętrzna w samochodzie, reset następuje za każdym razem kiedy przekręce guzik, myślałem ze to może jakiś bezpiecznik, ale sprawdziłem wszystkie zarówno w kabinie jak i w komorze silnika i są dobre, nie wiem co może być przyczyna takiego zachowania, czy ktoś może spotkał się z taką sytuacją?? proszę o pomoc.
Carisma 1.9TD 2000r.
robertdg - 06-09-2010, 09:37
OD oświetlenia wnętrza i konsoli jest bezpiecznik - bodajze w komorze silnika, jezeli radio jest nieoryginalne, to trzeba odpowiednio podpiac kabel zółty i czerwony
mandryl - 06-09-2010, 09:55
robertdg napisał/a: | OD oświetlenia wnętrza i konsoli jest bezpiecznik - bodajze w komorze silnika, jezeli radio jest nieoryginalne, to trzeba odpowiednio podpiac kabel zółty i czerwony |
Radio jest orginalne, dziś sprawdzę te bezpieczniki jeszcze raz, ale sprawdzałem je wczoraj i były ok
|
|
|