To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Mocowanie tylnego zderzaka CA0 a CJ0

silesianix - 06-09-2010, 22:34
Temat postu: Mocowanie tylnego zderzaka CA0 a CJ0
Witam,

mam pytanie czy mocowanie tylnego zderzaka w CA0 jest takie samo jak w CJ0?

Mam problem ponieważ rozebrałem autko do lakierowania i po zdjęciu tylniego zderzaka
okazało się, że metalowe mocowanie jest w stanie całkowitej rozsypki, zastanawiam się
nad dorobieniem takowego z ceownika, ale łatwiej będzie mi chyba kupić coś w dobrym stanie, stąd moje pytanie - z góry dziękuję za odpowiedź.

KaWu - 07-09-2010, 07:21

silesianix napisał/a:
czy mocowanie tylnego zderzaka w CA0 jest takie samo jak w CJ0

nie jest takie samo.

darkanian - 07-09-2010, 19:31

Raczej małe szanse, że kupisz w dobrym stanie ponieważ wszystkie colty z tego rocznika będą miały to wzmocnienie w takim stanie jak Twój. Miski już tak mają ;) Pozostaje kupić zamiennik (tak jak ja zrobiłem do lancera) ale musisz się liczyć z tym, że nie pasuje idealnie.
Anonymous - 09-09-2010, 10:18

witam, ja też przerabiałem mocowanie tylnego zderzaka, po obejrzeniu używek dałem sobie spokój, nowy koszmarna cena, zastosowałem mały patent, rura plastikowa taka niebieska do wodociągów, i troszkę śrubek ocynkowanych, powierciłem otwory i przykręciłem zamiast tego badziewia blaszanego, kosztowało mnie około 10 zeta i jest GIT, nie widac różnicy-schowany za zderzakiem, a na pewno nie skoroduje he he . Pozdrawiam
silesianix - 10-09-2010, 23:36

Dzięki wszystkim za odpowiedź.

Kupiłem zamiennik do Lancera, niestety pasuje mniej niż bardziej :) . Trochę podpiłowałem, powierciłem otwory, kupiłem 10śrubek ocynkowanych i jest git.

Pozdrawiam