To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mitsubishi w czołówce rankingu niezawodności

jaca71 - 07-09-2010, 17:20
Temat postu: Mitsubishi w czołówce rankingu niezawodności
Ranking najbardziej niezawodnych marek według Dekry. Dosyć ciekawe wyniki.
Student - 07-09-2010, 18:16

A co w tym dziwnego.
Mam Cari 8 letnią z 124tys/km, przez dwa lata nic nie padło poza końcówką dróżka o zaniedbaniach poprzedniego właściciela nie mówię bo to zależy od danej sztuki.
Zawiesił sie jeszcze wskaźnik płynu hamulcowego ale po dwóch dniach sam się naprawił.

Owczar - 08-09-2010, 11:40

Według mnie ten ranking jest mało wiarygodny... Chevrolet? :|
yalook - 08-09-2010, 14:04

Owczar napisał/a:
Według mnie ten ranking jest mało wiarygodny... Chevrolet? :|

pewnie zrobiony na jego zamówienie :D
A na poważnie - ja jeżdżę swoim miśkiem trzeci rok i jak narazie wymieniłem tylko jeden bezpiecznik.

mystek - 08-09-2010, 15:20

Tak, tylko, że ten ranking pokazuje AKTUALNĄ sytuację na rynku, a nie z XX wieku, z którego nasze samochody pochodzą :) (nie mam tutaj na myśli np Jacy, czy innych userów nowszych Miśków oczywiście). Dlatego nie ma co pisać o Cariśmie, Galancie, Colcie itp z tamtych lat, bo one raczej nie są brane pod uwagę w tej klasyfikacji. Ja tak zrozumiałem ten raport. Chociaż i tak spoglądam na niego z przymrużeniem oka i mówiąc szczerze, mało mnie takie coś interesuje.
Student - 09-09-2010, 09:37

A co macie do Chevroleta, lub do KIA, trzeba patrzeć na tych co idą do przodu a nie na tych co stoją.
Chevi ostatnio zmienił wygląd wszystkich modeli, prezentuja sią całkiem całkiem, jakość też nie jest najgorsza.

Każdy ranking ma w sobie częśc prawdy nawet ten który mówł że Mercedes A170 to najbezpieczniejsze auto*

Fragu - 09-09-2010, 14:57

Student napisał/a:
a nie na tych co stoją

...albo się cofają -> Mercedes.

Jeden ranking mówi to, drugi tamto, ale przyznać trzeba, że auta z Japonii zawsze w czołówce :wink: