Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Rozładowany akumulator
papcio - 08-09-2010, 22:07 Temat postu: [II 2.0 DID] Rozładowany akumulator Witam
dzisiaj rano Misiek przywitał mnie totalnym brakiem reakcji, oba kluczyki działające, po otworzeniu drzwi kluczykiem (system kos) alarm nawet nie jęknął. Dopiero po przyjeździe MAP z dodatkowym źródłem prądu samochód ożył (akumulator zupełnie nie miał prądu - a wszystkie odbiorniki były wyłączone). Pojechałem do serwisu gdzie mili Panowie podłączyli komputer który nic nie wskazał, ale wgrali nowe oprogramowanie, związane podobno z akcją serwisową ( niektórym modelom włączają się samoczynnie światła) i zapewnili że będzie dobrze - ciekaw jestem czy mają rację
Miał ktoś z Was taki przypadek?
sibkods - 08-09-2010, 23:00
Te samo włączające się światła to chyba tylko w Jet Fighterze.
jaskozbochni - 09-09-2010, 00:02
sibkods napisał/a: | Te samo włączające się światła to chyba tylko w Jet Fighterze. | mialem podobny przypadek ,właśnie te światła same mi nie zgasły i padł aku ,tryb skandynawski to mają chyba tez Outki sprzed liftu ?
rezon - 09-09-2010, 16:23
jaskozbochni napisał/a: | tryb skandynawski to mają chyba tez Outki sprzed liftu ? | tak, ale wyłączenie zapłonu go wyłącza - przynajmniej na razie
janekzpolic - 09-09-2010, 16:47
ale jak to się włączają same światła ??? ja mam tak że po wyłączeniu zapłonu światła gasną i jedynie sobie mogę follow me home cyknąć przełącznikiem od kierunków a teraz jest jakaś nowość?
rezon - 09-09-2010, 21:29
janekzpolic napisał/a: | jak to się włączają same światła ??? | w glonojadach zdarzają się przypadki samoczynnego włączania świateł - sterowane myślą o samochodzie , a poważnie to błąd oprogramowania
Anonymous - 10-09-2010, 08:53
problem ze światłami pojawił się i u mnie (2010). 2 razy zauważyłem nad ranem że świecą światła lecz ako wytrzymało. U mnie gasną po wyłączeniu zapłonu i otwarciu drzwi kierowcy. Zauważyłem i to jest 100% sprawdzone gdy zamknę auto, lecz po zamknięciu przypomnę sobie ze coś zostawiłem w aucie, wiec otwieram go z powrotem. Lecz żeby auto otworzyć, muszę poczekać na uzbrojenie alarmu. Jeżeli spróbuje otwierać drzwi podczas uzbrajania auta lub otworze je zaraz po jego uzbrojeniu, na 100% po jego ponownym zamknięciu światła po jakimś czasie się zapalą.
sylb - 10-09-2010, 10:38
A ja miałem taki oto przypadek.
Samochód stał przed firmą ze zgaszonymi światłami, chciałem go otworzyć, ale nie udało się, bo zapomniałem kluczyków (mam system KOS), wróciłem się po nie i ku mojemu zdumieniu widzę samochód stoi z zapalonymi światłami.
paolo - 16-01-2011, 11:28
witam,
czy ktos z Was potwierdzi teorie gajdussa o otwarciu drzwi w trakcie uzbrajania alarmu, skutkiem czego dzieją te cyrki?
Gajduss - napisz prosze w jakim ustawieniu miales wtedy wlacznik swiatel, czy masz tryb tzw. skandynawski, po jakim czasie i jak zauwazyc ze alarm jest uzbrojony?
pozdr,p.
looc - 18-01-2011, 00:46
witam, sprawdziłem i u mnie problem zapalających się świateł po szybkim ponownym otwarciu drzwi nie wystąpił, ale świateł nie ustawiam na AUTO tylko sam włączam i wyłączam - może to ma jakieś znaczenie
13zbyszek13 - 18-01-2011, 08:54
looc napisał/a: | witam, sprawdziłem i u mnie problem zapalających się świateł po szybkim ponownym otwarciu drzwi nie wystąpił, ale świateł nie ustawiam na AUTO tylko sam włączam i wyłączam - może to ma jakieś znaczenie |
Ja mam światła ustawione na AUTO non stop i problem nie wystąpił ani razu .
karol_alasz - 18-01-2011, 09:55
13zbyszek13 napisał/a: | Ja mam światła ustawione na AUTO non stop i problem nie wystąpił ani razu . |
Bo nie masz poliftowego modelu...
13zbyszek13 - 18-01-2011, 09:59
karol_alasz napisał/a: | Bo nie masz poliftowego modelu... |
Ups.
Przepraszam w takim razie nie doczytałem.
Ale to oznacz że podczas liftu coś zchrzanili i nie wiedzą co .
Muciek - 18-01-2011, 16:48
W Polsce system auto bez świateł LED do jazdy dziennej jest bez sensu, bo i tak 24h/7 trzeba jeździć z włączonymi światłami, a na AUTO w dzień zapalają się same postojówki (chyba, że się mylę bo w innych markach tak jest.).
13zbyszek13 - 19-01-2011, 09:27
Muciek napisał/a: | W Polsce system auto bez świateł LED do jazdy dziennej jest bez sensu, bo i tak 24h/7 trzeba jeździć z włączonymi światłami, a na AUTO w dzień zapalają się same postojówki (chyba, że się mylę bo w innych markach tak jest.). |
Ale ja posiadam światła LED do jazdy dziennej.
|
|
|