To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Galant 90r. 2.0 glsi ma czy nie sonde lambda???

Anonymous - 13-10-2006, 15:36
Temat postu: Galant 90r. 2.0 glsi ma czy nie sonde lambda???
Witam. Mam malutki problem, mianowicie ja jestem zdania ze galancik z 90 roku dwu litrowy glsi powinien miec sonde lambda zalozona. Kolega moj kupil jakis czas temu tego galancika juz bez sondy, twierdzi uparcie, ze jej nie powinno byc. Teraz ma problemy z ssaniem, ktore sie nie wlacza juz od dawna. Moim zdaniem przyczyna jest brak sondy. Prosze o fachowa odpowiedz kogokolwiek...pozdrawiam.
Anonymous - 14-10-2006, 22:37

oj zdecydowanie powinien miec sonde lambde - nie wiem jak Ci sie to auto sprawuje bez sondy :/
Anonymous - 14-10-2006, 22:42

No wlasnie, jestem tego samego zdania. Problem polega na tym, ze nie widac nigdzie na wydechu miejsca, czy tez jakiejs dziury na sonde (istnieje mozliwosc, ze wydech zostal wymieniony) W ktorym miejscu w tym silniku powinna byc ta sonda?? Gdzie powinien prowadzic przewod??
Anonymous - 15-10-2006, 00:40

sonda wkrecona jest w kolektor wydechowy tak mniej wiecej 30cm w dol - i blizej wentylatora niz alternatora ;)
Anonymous - 15-10-2006, 12:32

Dziwna sprawa. Kolektor oryginalny, bez miejsca na sonde :/ Moim zdaniem powinna byc sonda w kazdym samochodzie z bezposrednim wtryskiem paliwa. Mozliwe, ze przez brak sondy zaniklo ssanie ??
Anonymous - 15-10-2006, 12:41

dimen napisał/a:
Kolektor oryginalny, bez miejsca na sonde :/

czyli nieorginalny :)

ssanie raczej niet - sprawdzilbym podlaczenie silniczka krokowego i to czy nie zaliczyl padaki

kochajj - 15-10-2006, 15:45

widziałem oryginalnego galant bez sondy!!! równiez takiego colta widziałem ( GTI Romla)... galant równiez GTI w wersji monte carlo...
TommiCrazy - 21-11-2006, 09:09

tomku...gdzie ty na żywo widziales galanta monte carlo?? :O bo to dla mnie bardziej szokujace niz galant bez sondy :> monte carlo to chyba nie gti a jedynie limitowana seria limitowanej vr4