To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Tempomat sam się wyłącza

tommy99 - 19-09-2010, 21:29
Temat postu: Tempomat sam się wyłącza
Zauważyłem, że po przejechaniu pewnego odcinka wyłącza się tempomat. Pomaga wyłączenie zapłonu, po którym znowu ożywa. Czasem nie mogę go włączyć przyciskiem on -off, a czasem mogę przejechać 500 km i jest dobrze. Czy ktoś miał podobny problem?
janekzpolic - 19-09-2010, 22:34

serwis raczej tylko cie ratuje
13zbyszek13 - 22-09-2010, 09:01

tommy99 napisał/a:
Zauważyłem, że po przejechaniu pewnego odcinka wyłącza się tempomat

Nie uslizguje Ci się sprzęgło ?
Jeżeli będzie uślizgiwało się sprzęgło tempomat będzie się automatycznie wyłączał !!!

tommy99 - 24-09-2010, 20:49
Temat postu: tempomat cd
Robiłem kilka prób, ale nie zauważyłem objawów typowych dla ślizgającego się sprzęgła. Co prawda zimą 2-3 razy poczułem jego zapach, ale myślę, że to nie to bo tempomat potrafił się wyłączać przy jednostajnej jeździe na prostej. Przy włączeniu ASC wyłącza się on i można go włączyć ponownie, a u mnie włączenie możliwe było tylko po wyłączeniu zapłonu. Nie wiem jak to jest przy ślizgającym się sprzęgle - czy można go było uruchomić ponownie? Podobne problemy znalazłem na forum nowego Lancera, pomaga podłączenie do komputera lub sprawdzenie jakiejś kostki. Od kilku dni problem przestał się pojawiać. Czas pokaże jak będzie dalej. Dziękuje za zainteresowanie.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 09:22

Oby tak było żeby problem zniknął,pozdrawiam
janekzpolic - 26-09-2010, 16:17

Tak swoją drogą to gdzie wy jezdzicie w tymi tempomatami ?? jak przez 6 lat użyłem go dwa razy w Mitsu ani razu
regon - 26-09-2010, 16:34

rzadko ale się zdarzało na autostradach w: Austria, Włochy, Niemcy itp.
13zbyszek13 - 26-09-2010, 19:33

janekzpolic napisał/a:
Tak swoją drogą to gdzie wy jezdzicie w tymi tempomatami ?? jak przez 6 lat użyłem go dwa razy w Mitsu ani razu

wszędzie tam gdzie jedziesz dłużej na jednym biegu a nie chce się naciskać nogą pedału gazu.

mitsu00 - 26-09-2010, 19:48

janekzpolic napisał/a:

Ja używam go prawie nonstop, z tym że większość to dłuższe traski.

skaut - 27-09-2010, 03:44

janekzpolic napisał/a:

W mieście, w normalnym ruchu też się da :D