To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - co poprawić, czego brakuje?

vendetta - 20-09-2010, 12:38
Temat postu: ZLOT 2011 - co poprawić, czego brakuje?
Pytanie ogólne: Czego Wam brakowało na ostatnich zlotach, co moglibyśmy wziąć pod uwagę przy organizacji najbliższego. Oczywiście chodzi o rzeczy "do zrobienia". W pierwszym poście postaram się zebrać Wasze propozycje, o ile się pojawią.

Z mojej strony dobrym pomysłem byłoby oznaczenie organizatorów oraz ludzi "zorientowanych" i chcących pomóc innym kolorem koszulek. Mi tego brakowało (koszulki "organizator" były dobrym krokiem jednak kolor by się przydał).

1. Kolumna
2. Koszulki imienne / inne dla organizatorów
3. Kalambury
4. Konkursy dla pań
5. Konkursy grupowe/rodzinne
6. Ognisko
7. Dyskoteka
8. Wspólne zdjęcie
9. Megafon organizacyjny
10. Zawieszki na auta
11. Konkurs na auto zlotu
12. Hamownia
13. Krwiodawstwo

[edit by Forest]
Zapewne nie damy rady zorganizować wszystkiego co zaproponujecie, ale będziemy starali się wszystko pogodzić ze sobą. W tym poście jest jedynie zbiór waszych propozycji.

koszmarek - 20-09-2010, 12:49

Nie mogą mi niektórzy odżałować kolumny, więc urabiajcie władze miasta :D
O o i jeszcze ktoś robił ambaras o brak kalamburów :P

Z mojej strony, to o czego do końca nie mogliśmy dograć, to konkurencje czy zajęcie dla Pań. :)

Rafal_Szczecin - 20-09-2010, 12:58

wlasnie kolumna !! w 2011 musi byc !
druga sprawa, to super , ze w wilkasach byla mozliwosc nabycia koszulek przez osoby, ktore wczesniej sie na nie nie zapisaly :)

Yoshiko - 20-09-2010, 13:03

Koszmarek no chyba nie myślisz, że miałybyśmy szydełkować !!!! :twisted:

Konkurencje dla nas przecież były tylko pań chętnych nie bardzo :( . Mogłyśmy przecież brać udział we wszystkich zabawach -przecież nie było rozgraniczenia ten konkurs to dla panów ten dla pań.

swinks_UK - 20-09-2010, 13:12

1. Wspólny parking na cały dzień :D Tak by postawić autka razem z jakąś zawieszką z nickiem i móc powałęsać się i zagadać.
To taka tradycja ze spotów z UK. Dzięki temu dużo łatwiej się znaleźć wśród całej gromady :wink:
2. Koszulki zlotowe z nickiem na plecach? Znacznie łatwiej się zorientować z kim się rozmawia, bo identyfikatory są naprawdę małe i złośliwie się odwracają "do góry dnem".
3. Duży (pojemny) pub/restauracja czynna do późna w nocy zarezerwowana dla zlotowiczów na terenie zlotu... :doubt: Ognisko, ogniskiem, ale taka alternatywa dla osób nie przepadających za "weselnym" typem celebracji byłoby bardzo OK, poza tym nie trzeba wtedy się wałęsać od domku do domku... :D

koszmarek - 20-09-2010, 13:14

No niby tak,ale garncarstwo czy modeliniarstwo... kurs na największą kluskę w kształcie Mitsubishi Eclipse :roll: :roll:

Tylko do kolumny to lepiej na początku zlotu póki większość jest trzeźwa. ;)

[ Dodano: 20-09-2010, 13:32 ]
swinks_UK napisał/a:
2. Koszulki zlotowe z nickiem na plecach? Znacznie łatwiej się zorientować z kim się rozmawia, bo identyfikatory są naprawdę małe i złośliwie się odwracają "do góry dnem".

Każda koszulka musiałaby być inna przez co koszt koszulki wzrasta często o prawie 10zł. A jeśli dodamy do tego cenę dobrej jakościowo koszulki to ceny będą zbliżone do grudziądzowych :| chyba, że organizatorzy znajdą złoty środek, ale ja wolałabym dobrą koszulkę bez nicka niż z nickiem a taką którą po zlocie wyrzucę... ;) Tak mi sie wydawa

yalook - 20-09-2010, 13:35

jak dla mnie było ciut za mało konkurencji sportowych zespołowych - do piłki nożnej dorzuciłbym jeszcze siatkóweczkę (a jeszcze lepiej siatkówkę plażową) i koszykówkę.

koszmarku: mimo to zlot w Wilkasach był udany :D

Yoshiko - 20-09-2010, 13:44

Fajnie było by zorganizować coś na zasadzie potyczek rodzinnych sportowo-zręcznościowych, z tym że z podziałem na regiony.
koszmarek - 20-09-2010, 13:45

w plażówkę to nie było..hmm plaży :D
Ale jak ośrodek dysponuje to chętnie popatrzę :) Bo grać nie mogę.

Anonymous - 20-09-2010, 14:04

Generalnie myślimy o wszystkich konkurencjach na zasadzie walk zespołowych.

Solowych konkurencji chcemy jak naj mniej. Myślimy że to będzie najlepsza integracja, a zlot ma to na celu.

Poza tym, konkurencje solowe przeciągają się w czasie, bo wiele osób startuje.

Co do kolumny, to pracujemy nad tym aby była z Bełchatowa do Pabianic. Droga prosta, i praktycznie bez świateł (50km i aż 3 sygnalizacje, które będziemy chcieli zabezpieczyć Policjantami, co by bez podziału dojechać) i w Pabianicach dodatkowa atrakcja, i powrót do ośrodka. Jako Promo w pabianicach załatwimy pierwszą stronę (jak się uda) w gazecie wraz z podaniem sponsorów, co chyba będzie bardziej przychylne dla nich jako reklama, a na tym polega sponsoring.....że dają, ale oczekują przynajmniej promocji/reklamy.....

Jeśli za daleko, to też proszę o info, ale zaznaczam że będzie to prostsze, bo jeden z pomocnych ludków posiada znajomości....

tomasek - 20-09-2010, 14:10

Forest_Taft napisał/a:

Jeśli za daleko, to też proszę o info, ale zaznaczam że będzie to prostsze, bo jeden z pomocnych ludków posiada znajomości..
W tak zacnej kolumnie to czysta przyjemność :mrgreen:
Radowan - 20-09-2010, 15:40

Cytat:
druga sprawa, to super , ze w wilkasach byla mozliwosc nabycia koszulek przez osoby, ktore wczesniej sie na nie nie zapisaly :)

Ja nie mam wcale :( Nie wystarczyło...

Moje uwagi:
-więcej integracji na parkingu i gier zespołowych (jak dla mnie siatkówka)
-ognisko, jako ważna rzecz
-kolumna jak najbardziej
-POGODY!!!!!! :)

Marzyłaby mi się jeszcze hamownia i inne serwisowe bajery, ale domyślam się, że z tym kłopot by był :)

Anonymous - 20-09-2010, 18:17

swinks_UK napisał/a:
1. Wspólny parking na cały dzień :D Tak by postawić autka razem z jakąś zawieszką z nickiem i móc powałęsać się i zagadać.
To taka tradycja ze spotów z UK. Dzięki temu dużo łatwiej się znaleźć wśród całej gromady :wink:
3. Duży (pojemny) pub/restauracja czynna do późna w nocy zarezerwowana dla zlotowiczów na terenie zlotu... :doubt: Ognisko, ogniskiem, ale taka alternatywa dla osób nie przepadających za "weselnym" typem celebracji byłoby bardzo OK, poza tym nie trzeba wtedy się wałęsać od domku do domku... :D

Pkt 1 jest z założenia
pkt 2 Ciężki do wykonania,bo zwiększa koszty
Pkt 3 jest jak najbardziej.

junior81 - 20-09-2010, 21:05

Mnie zabrakło wspólnej fotki zlotowiczów.
Może uda sie zorganizować jakiś megafon który będzie zwoływał na co ważniejsze punkty zlotu, takich jak fotka zlotowa.

Juiceman - 20-09-2010, 21:17

Kolumna do 20-30km maks - przynajmniej na ET w niemczech w sumie było ~30km w obiec strony.

Fotka jak najbardziej za ale na poczatku, bo na 2-3 dzien z rana jest awykonalna.