Problemy techniczne - Potrzebna mi ( i nie tylko ) Wasza pomoc.
luki_84 - 24-09-2010, 21:36 Temat postu: Potrzebna mi ( i nie tylko ) Wasza pomoc. Witajcie, piszę na forum w imieniu mojego wójka, też można powiedzieć mitsumaniaka ( ma 2 space wagony)
Problem dotyczy właśnie jednego z nich. A mianowicie jest to I gen. Space'a z 2000r z silnikiem Diesla ( 2,0 TD jak to określił jego mechanik " z vacupompą przy alternatorze")-cokolwiek to znaczy
W aucie uszkodzeniu uległa głowica - są pęknięcia w okolicach miejsca wtrysku mieszanki, podobno nie kwalifikują się do spawania.
I teraz prośba do Was: poszukuję pewnej głowicy do tego silnika lub całego silnika z mozliwością chociaż odpalenia. Pewnie silnik jest ten sam co w Galach, ale nie jestem pewien. VIN'u niestety nie mam. Dodam że wójek jest z Łodzi.
Pozdrawiam.
sampler - 24-09-2010, 22:34
zgadza sie ten silnik jest wkladany do galantow ale uwaga zdaje sie ze bedzie pasowal tylko z modelu E5x vzyli roczniki 93-96. W EA czyli od 97 silnik jest lustrzanym odbiciem tego z E5. Jezeli rocznik SS to 2000 to musisz ustalic ktory silnik jest wlasciwy
luki_84 - 25-09-2010, 09:52
Z tego co pamiętam to wydaje mi się że rozrząd w tym silniku był od strony pasażera. Ale jeszcze zadzwonię i się upewnię.
Jednak się myliłem, rozrząd po stronie kierowcy. Silnik 4D68.
|
|
|